Θορυβήθηκαν οι Κούρδοι από τις δηλώσεις Ασαντ ενώ σημειώθηκε οι πρώτες μυστηριώδεις δολοφονίες

Freepen.gr - Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανταποκρίθηκαν στις δηλώσεις του Σύριου Προέδρου Bashar Al-Assad σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική και βόρεια Συρία.

Η στρατιωτική παρέμβαση δεν είναι "λύση που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Kino Gabriel στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Πέμπτη.

"Οποιαδήποτε στρατιωτική λύση, όσον αφορά τις SDF, θα οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες και καταστροφές και δυσκολίες για το συριακό λαό", πρόσθεσε ο Κίνο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RT, ο Άσαντ δήλωσε ότι δε θα διστάσει να κινηθεί για ανακτήσει ολόκληρη τη χώρα, συνεπώς και την περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

"Το μόνο πρόβλημα που απομένει στη Συρία είναι οι SDF", ανέφερε ο Assad.

"Θα το αντιμετωπίσουμε με δύο επιλογές", είπε.

"Η πρώτη: ξεκινήσαμε τώρα να ανοίγουμε πόρτες για διαπραγματεύσεις. Επειδή οι περισσότεροι είναι Σύριοι, υποτίθεται ότι τους αρέσει η χώρα τους, δεν τους αρέσει να είναι μαριονέτες αλλοδαπών", πρόσθεσε ο Άσαντ.

Εν τω μεταξύ τουλάχιστον τέσσερις μαχητές από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκοτώθηκαν σήμερα, αφού το όχημά τους χτυπήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στην ύπαιθρο της Al-Hasakah. Η είδηση αυτή έρχεται μόλις μια μέρα μετά την αντίστοιχη δολοφονία δύο μαχητών των SDF στην ύπαιθρο του Deir Ezzor.

Πιθανότατα πρόκειται για δράση της ένοπλης αντίστασης διάφορων οργανώσεων που έχουν εμφανιστεί ανατολικά του Ευφράτη οι οποίες δεν επιθυμούν την αμερικανο-κουρδική κατοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail