Θρασύδειλη στάση των Τούρκων με τους “8”… όμως το πρόβλημα δεν μπορεί να μένει έτσι

Η στοχοποίηση του φερόμενου ως «αδύναμου κρίκου» στα μάτια του καθεστώτος των ισλαμιστών της Άγκυρας συνεχίζεται. Η χώρα μας αποτελεί τον εύκολο στόχο της ισλαμοσυντηρητικής (σ.σ. όρος πολιτικής ορθότητας προς αντικατάσταση του «ισλαμοφασιστικής») κλίκας που κυβερνά τη γειτονική χώρα και διεκδικεί πλέον επάξια τον τίτλο του χειρότερου δυνάστη της ηρεμίας της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει και λίγα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Η εξέλιξη συνιστά τιμωρία των ψευδαισθήσεων που επικρατούν από καιρού εις καιρόν στην Ελλάδα για το ποιο καθεστώς στην Τουρκία είναι καλύτερο για τα ελληνικά συμφέροντα, το κεμαλικό ή το ισλαμικό. Όσο και κάποιες εκτιμήσεις να στηρίζονταν σε λογικούς συνειρμούς, στην πράξη αποδεικνύεται ότι η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΚΑΝΕΝΑΣ». Ας προσέχαμε.

Το σημερινό κρούσμα αφορά τον πρωθυπουργό… υπό κατάργηση της Τουρκίας, τον «εφοπλιστή» Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και «μας την έπεσε» γενικώς. Κεντρικό χαρακτηριστικό της θρασύδειλης προσέγγισης της Άγκυρας είναι ότι τα λόγια του έθεσαν στο απυρόβλητο την Ευρωπαϊκή Ένωση και έστρεψε τα πυρά του στην Ελλάδα.

Ο γείτονας πρωθυπουργός, εν ολίγοις ενημέρωσε ότι δεν πάγωσε η συμφωνία με την ΕΕ για τους μετανάστες – πρόσφυγες, αλλά η Τουρκία «πάγωσε» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, λέγοντας μάλιστα πομπωδώς, «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Η αιτιολόγηση της απόφασης έχει όπως θα δούμε ενδιαφέρον:

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα. Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Η τακτική του Μπινάλι Γιλντιρίμ είναι να προσπαθήσει να απομονώσει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συγκεντρώσει τα πυρά του πάνω της. Ποντάρει στον φόβο της Ένωσης ότι θα προκληθούν μεγάλα προβλήματα εάν χαλάσει η συμφωνία με την Τουρκία, οπότε και εύκολο στόχο αν χτυπάει βρίσκει, δηλαδή την Ελλάδα και δεν θα υποστεί βλάβη στα συμφέροντά της στο ανώτερο επίπεδο στο οποίο θεωρεί ότι παίζει λόγω μεγέθους, αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατάσταση σε έναν βαθμό θυμίζει αυτό που γινόταν επί μακρό χρονικό διάστημα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι όποτε ήθελαν να αποφύγουν να συγκρουστούν με την Άγκυρα σε οποιοδήποτε θέμα, κρύβονταν πάντα πίσω από το ελληνικό βέτο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είχε καταστεί «σάκος του μποξ».

Το ζητούμενο είναι να μη φθάσουμε πάλι σε αυτό το άθλιο και ανήθικο παιχνίδι των ισχυρών στην πλάτη του αδύναμου. Παράλληλα όμως θα πρέπει η ελληνική διπλωματία να λειτουργήσει με τρόπο ο οποίος θα προστατεύσει τις σχέσεις Αθήνας – Βρυξελλών, καθότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα δουλεύαμε για την επίτευξη ενός εκ των στόχων της τουρκικής διπλωματίας, την απομόνωσή μας μέσα στην ΕΕ!

Η Ελλάδα οφείλει να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να αφήσει στην άκρη τους ανέξοδους και με εσωτερική στόχευση λεονταρισμούς του κάθε Καμμένου. Σοβαρότητα λείπει. Αυτή ενισχύει την αποτροπή. Έχει για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσει τον ανώμαλο της περιοχής και θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να αφεθεί μόνη της «να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο και τις προβλέψεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το να μείνει στο απυρόβλητο η Τουρκία, ένα σύγχρονο καταπιεστικό και ολοκληρωτικό καθεστώς με μόνο δίκαιο αυτό που θεωρεί «Δικαιοσύνη» ο ηγέτης της είναι παντελώς απαράδεκτο.

Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να προσβάλλεται με σκαιό τρόπο και η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει απροστάτευτη. Ο Νίκος Κοτζιάς και οι λαλίστατοι επικριτές του στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ξυπνήσουν.

Οι τόνοι θα πρέπει να ανέβουν συντονισμένα, ενώ θα πρέπει να γίνει παράσταση και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και όλοι θα πρέπει να εξηγήσουν στην «πολιτισμένη Ευρώπη» ποια είναι τα όρια εφαρμογής των σύγχρονων κανόνων δικαίου και των υποτιθέμενων «αρχών» της ενωμένης Ευρώπης.

Ίσως δε, θα έπρεπε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να φορτώσουμε τους «οχτώ» στο κυβερνητικό αεροσκάφος και να τους πάρει ο Τσίπρας μαζί του στις Βρυξέλλες να τους παρατήσει εκεί και να πει στους εταίρους τα αυτονόητα. Εμείς απλά εφαρμόσαμε το δίκαιο και της αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρνούμαστε όμως να καταστούμε έρμαιο στις ορέξεις των ισλαμιστών της Άγκυρας, με τους εταίρους που κόπτονται συνεχώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να περιορίζονται γενικώς και αορίστως σε… συμπαράσταση.

Ας πάρει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το συμβούλιο, το διαβούλιο, η Επιτροπή, όποιος Ευρωπαίος θέλει, την ευθύνη και να στείλει πίσω τους Γκιουλενιστές υποτίθεται αξιωματικούς στα χέρια του αποδεδειγμένα φασιστικής νοοτροπίας Ερντογάν.

Εάν δεν έχει τα… κότσια να πάρει απόφαση η Ευρώπη σε αυτό και αφήνει το πλέον προβληματικό την τελευταία δεκαετία μέλος της απροστάτευτο να εισπράττει και να υποφέρει από το συνεχές τουρκικό «bullying», ενώ αυτοί το χτυπούν με… κατανόηση στην πλάτη, απλά θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται κατά βάθος για ένα αμελητέο και ανάξιο αναφοράς γεωπολιτικό μέγεθος.

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ;

Κι επειδή επικεντρώσαμε στους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε δυο στρατιωτικούς κρατούμενους επί τρεις μήνες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, οι οποίοι καταφανώς δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και η Ευρώπη ανέχεται αυτή τη συμπεριφορά. Ανέχεται να καταστρέφεται η ζωή δυο αθώων νέων ανθρώπων χωρίς να ανοίγει μύτη και όλοι… καταδικάζουν απερίφραστα.

Η διπλωματία στην οποίοι τόσο πολύ ομνύουν δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Εάν όμως η Ευρώπη αποφάσιζε να δείξει ψήγματα αυτοσεβασμού και απαγόρευε σε μια νύχτα κάθε εισαγωγή από την Τουρκία λέγοντας ξεκάθαρα τι περιμένει από την Άγκυρα για να αλλάξει την απόφασή της, τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά.

Εάν οι χώρες που αποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν συλλογικά τη μόνιμη απειλή του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες, τότε είναι απλά «για κλοτσιές». Κι εμείς να μην ξεχνάμε ότι η πεποίθηση πως μετά τις τουρκικές εκλογές θα ηρεμήσουμε, μάλλον θα αποδειχθεί η επόμενη επικίνδυνη ψευδαίσθησή μας…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...