Η Τουρκία ανακοίνωσε για 800στη φορά ότι τα βρήκε με τις ΗΠΑ για την Ιεράπολη

Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu shakes hands with U.S. Secretary of State Mike Pompeo at the State Department in Washington, U.S., June 4, 2018. (Reuters Photo)
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Αμερικανός ομόλογός του Mike Pompeo υιοθέτησαν έναν οδικό χάρτη για το Manbij της Συρίας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά τη συνάντηση των δύο διπλωμάτων στην Ουάσιγκτον αναφέρει η dailysabah.com.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, συζήτησαν επίσης τη μελλοντική τους συνεργασία στη Συρία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στο Manbij.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης να διεξαγάγουν περαιτέρω συναντήσεις για την επίλυση των σημερινών διμερών ζητημάτων και δήλωσαν ότι ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν τις κοινές ανησυχίες τους «με πνεύμα συμμαχικής συνεργασίας».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος, ο Çavuşoğlu χαρακτήρισε τη συνάντηση «γόνιμη», προσθέτοντας: «Επιτύχαμε σημαντική πρόοδο σχετικά με το θέμα τηςς YPG (στο Manbij της Συρίας) και αναμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Επί της ουσίας άλλη μια κούφια ανακοίνωση για οδικούς χάρτες, γόνιμες συζητήσεις και αναμονή αποτελεσμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail