Η Τουρκία τελείωσε το φαραωνικό τείχος των 764 χλμ και την προηγμένη τεχνολογία στα σύνορα με τη Συρία - εικόνες

φωτο Ανατολή
Freepen.gr - Η Τουρκία ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τοίχου 764 χιλιομέτρων (475 μιλίων) κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Η κατασκευάστρια εταιρεία TOKI, έκτισε 564 χιλιόμετρα (350 μίλια) από τον τοίχο, ενώ οι κρατικές αρχές των συνοριακών επαρχιών έκτισαν 200 χιλιόμετρα (124 μίλια), δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ανατολή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Άγκυρα είχε ξεκινήσει το κατασκευαστικό έργο το 2015 για να χτίσει ένα τείχος 826 χιλιομέτρων (513 μίλια) στα συριακά σύνορα, στο πλαίσιο των μέτρων της Τουρκίας για την αύξηση της ασφάλειας των συνόρων και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των παράνομων συνοριακών διελεύσεων.

Το τείχος σφραγίζει τα σύνορα κατά μήκος των παραμεθόριων επαρχιών της Τουρκίας Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ, Κίλις, Χατάι, Μάρντιν και Σιρνάκ.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η κατασκευή από το κράτους του τείχους των 144 χλμ στα ιρανικά σύνορά του είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Χαρακτηριστικά του τείχους

Το έργο του τείχους στα σύνορα περιλαμβάνει φυσικά, ηλεκτρονικά και προηγμένα επίπεδα τεχνολογίας.

Το φυσικό στρώμα περιλαμβάνει σπονδυλωτά τσιμεντένια τοιχώματα, διαδρομές περιπολίας, επανδρωμένους και μη επανδρωμένους πύργους και διαδρομές επιβατών.

Κατά μήκος του Τουρκικο-συριακού ορίου σχηματίζονται αρθρωτοί τοίχοι με κινητά τεμάχια επτά τόνων, πλάτους δύο μέτρων και ύψους τριών μέτρων. Τα μπλοκ έχουν επίσης συμπληρωθεί με σύρμα ξυραφιού ύψους ενός μέτρου.

Ένα ηλεκτρονικό δίκτυο αποτελείται από στενά συστήματα επιτήρησης, θερμικές κάμερες, ραντάρ επιτήρησης εδάφους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα όπλων, κέντρα εντολών και ελέγχου, συστήματα απεικόνισης γραμμής και σεισμικούς - ακουστικούς αισθητήρες.

Η προηγμένη τεχνολογίας του έργου περιλαμβάνει επιτήρηση ευρείας περιοχής, ανίχνευση οπτικών ινών με λέιζερ, ραντάρ παρακολούθησης για ανίχνευση drones, παρεμποδιστές και συστήματα φωτισμού μικρών αποστάσεων που ενεργοποιούνται από αισθητήρες.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη hurriyetdailynews.com










Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail