Συγκίνηση για τον Κώστα Πολίτη - Έφυγε στα 76 του ο κόουτς του 1987

Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της επίσημης αγαπημένης του 1987, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή κι αφού πέρασε από τις ακαδημίες εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-1967. Στους «πράσινους» πέρασε όλη του την καριέρα ως παίκτης.

Ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας το 1982 και την καθοδήγησε στο Ευρωμπάσκετ του 1983. Στη συνέχεια κατέκτησε την 10η θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 1986, που ήταν και η πρώτη αξιόλογη παρουσία της Εθνικής σε διεθνές επίπεδο. Έκλεισε την καριέρα του στην Εθνική με τη θριαμβευτική κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987.

Επίσης ήταν ο προπονητής που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 1993 στο ξεκίνημα της μετέπειτα αυτοκρατορίας των αδερφών Γιαννακόπουλων οδηγώντας την ομάδα στο F-4 του Τέλ Αβίβ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail