70 συριακές φυλές συγκροτούν ένοπλη δύναμη και κηρύττουν τον πόλεμο στους Κούρδους στη βόρεια Συρία

Freepen.gr - Πάνω από 70 συριακές φυλές εξέδωσαν κοινή δήλωση το Σάββατο, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας συνδυασμένης δύναμης που θα πολεμήσει τις πολιτοφυλακές των SDF που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και τα ξένα στρατεύματα στη βόρεια Συρία.

Οι φυλές από τις επαρχίες Al-Hasakah, Aleppo και Al-Raqqa ανέφεραν ότι συναντήθηκαν στην πόλη Deir Hafer, όπου όλοι συμφώνησαν ότι θα ενωθούν για να εκδιώξουν τις ΗΠΑ και τις πολιτοφυλακές τους από τις επαρχίες τους.

Δεδομένου του μεγέθους αυτών των φυλών, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα σοβαρό πρόβλημα για τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βόρεια Συρία, εάν λάβουν στρατιωτική βοήθεια από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA).

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν σχηματιστεί δύο ένοπλες ομάδες, η μια στη Hasakah και η άλλη στη Raqqa με σκοπό την εκδίωξη των ΗΠΑ και των SDF.

Το αραβικό πλειοψηφικό στοιχείο στην περιοχή δεν επιθυμεί τις ΗΠΑ στη Συρία καθώς στο πρόσωπό τους αναγνωρίζουν το μεγαλύτερο ίσως υποκινητή του πολέμου και όλων των δεινών. Επιπλέον ένα δύσκολο κεφάλαιο έχει ήδη ανοίξει για τους Κούρδους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail