Στο αστρονομικό ποσό των 70 δις τα χρέη μας μέχρι το 2022!

Σύμφωνα με την συστημική Καθημερινή η οποία συγκέντρωσε τα στοιχεία από τα επίσημα sites της κυβέρνησης, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας έως το 2022 ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 70 δις, δηλ. 23 δις κατά μέσο όρο ετησίως. 

Από: odosdrachmis.gr

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 14-15% του ΑΕΠ ετησίως όπως έχει αναφερθεί στο Eurogroup του Ιουνίου 2017 και έχουμε επανειλημμένα αναφέρει στην ιστοσελίδα μας εδώ. Αναλυτικά τα σχετικά ποσά κατηγοριοποιούνται ως εξής σύμφωνα με την “καλή” συστημική Καθημερινή:

35 δισ. ευρω τα χρεολύσια
30 δισ. ευρώ οι τόκοι
5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες
Σύνολο: 70 δισ. ευρώ !!!!!!

Οι χρηματοδοτικές πηγές:

1 δισ. ευρώ διαθέσιμα στην ΤτΕ
4 δισ. ευρώ διαθέσιμα στις εμπορικές τράπεζες
6,2 δισ. ευρώ το απόθεμα ρευστότητας
12 δισ. ευρώ το υπόλοιπο εκταμιεύσεων από το πρόγραμμα
3 δισ. ευρώ το υπόλοιπο δόσης
25 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα
5 δισ. ευρώ η αύξηση repos με φορείς της γενικής κυβέρνησης

Σύνολο: 56,2 δισ. ευρώ

Υπάρχει όμως και το αδιάθετο ποσό από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το οποίο αγγίζει τα 19,2 δισ. Έτσι το σύνολο χρηματόδοτησης με το αδιάθετο ποσό των τραπεζών διαμορφώνεται στα 75,4 δισ. ευρώ.

Πάνω απο όλα υπάρχει η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, την οποία υφαρπάζουν μέσα απο το Υπερταμείο οι αδίστακτοι και ανελέητοι δανειστές-γύπες, με την ένοχη ανοχή των εδώ ευρώ-γερμανόδουλων εντολοδόχων τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...