Η "Μέδουσα 6" τσίμπησε άσχημα τους Τούρκους - «Ελλάδα κι Αίγυπτος μας δοκιμάζουν ψυχολογικά κι ετοιμάζονται να μας πολεμήσουν»

Freepen.gr - Η κοινή αεροναυτική στρατιωτική άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ 6" που πραγματοποιήθηκε από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο στη Μεσόγειο αποτελεί πηγή σοβαρής ανησυχίας για την Τουρκία, που τη βλέπει ως στόχο εναντίον της, δήλωσε η Τουρκάλα πολιτική επιστήμονας και πρώην βουλευτής Oya Akgonenc Mugisuddin σε συνέντευξη στην αγγλική έκδοση του Sputnik.

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι χώρες αυτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αυτή την κοινή άσκηση. Πρωταρχικός στόχος είναι η Τουρκία, η οποία έχει αναπτύξει ενεργά τη θέση της στην περιοχή. Το γεγονός όμως είναι ότι η Τουρκία δεν έχει σχέδια εναντίον της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Ελλάδας ή της νότιας Κύπρου, ενώ η Ελλάδα και η νότια Κύπρος έχουν ", ανέφερε η Mugisuddin.

«Θέλουν πάντα να πετυχαίνουν παραχωρήσεις από εμάς. Επειδή αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνουν, πιστεύουν ότι η άλλη πλευρά έχει τις ίδιες επιθυμίες», πρόσθεσε.

Η Mugisuddin πιστεύει ότι από τότε που ο Abdel Fattah al-Sisi έγινε πρόεδρος, η Αίγυπτος, η οποία είχε προηγουμένως συνεργαστεί ενεργά με τις αραβικές χώρες και με το μουσουλμανικό κόσμο στο σύνολό της, αποστασιοποιήθηκε και στράφηκε περισσότερο στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

"Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα και άλλα περιφερειακά προβλήματα, η Αίγυπτος ενεργεί ως ένας από τους καλύτερους φίλους του Ισραήλ, γι 'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή της στις κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα, τη νότια Κύπρο και το Ισραήλ", δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει προφανώς να επιταχύνει την ετοιμότητά της για μάχη στην περιοχή και να αναπτύξει τη δική της στρατηγική και τακτική.

"Από τη μία πλευρά, αυτές οι ασκήσεις είναι ένα είδος ψυχολογικής δοκιμασίας για την Τουρκία ενώ από την άλλη - μια πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση για τις συμμετέχουσες χώρες".

Είπε ότι η ΜΕΔΟΥΣΑ 6 μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένας τακτικός ελιγμός για να καθορίσει την ετοιμότητα των συμμετεχόντων για πραγματική μάχη.

"Η Τουρκία θα δείξει συγκράτηση, αλλά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κάθε στιγμή", τόνισε η Oya Akgonenc Mugisuddin.

Την Πέμπτη, οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών παρέστησαν στην κύρια φάση της άσκησης.

Η Αίγυπτος και η Κύπρος είχαν προηγουμένως μια σειρά από κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail