Θα έρθει η λύτρωση από το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα απο το Σαλβίνι της Ιταλίας;

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις -αλλά και τα αποτελέσματα τοπικών εκλογών- δείχνουν ότι η Λέγκα με επικεφαλής τον Ματέο Σαλβίνι εκτοξεύεται στα ύψη σε χρόνο ρεκόρ ενώ το κίνημα των Πέντε Αστέρων υποχωρεί συνεχώς σε βαθμό που οι πιο πρόσφατες σφυγμομετρήσεις δίνουν για πρώτη φορά τη Λέγκα να προηγείται των προτιμήσεων του συνόλου των Ιταλών πολιτών.


Η εκτόξευση της Λέγκα μέσα σε μόλις τρεις μήνες από το ήδη θριαμβευτικό 17,4% των εκλογών στο 29% ή 30% των τελευταίων δημοσκοπήσεων, συνιστά ένα γεγονός ιστορικής σημασίας που προοιωνίζεται προσεχείς τεράστιες ανατροπές του ιταλικού αλλά και του ευρωπαϊκού τοπίου.

Ο σχεδόν διπλασιασμός της επιρροής της Λέγκα του Σαλβίνι μετά από τις εκλογές, προστιθέμενη στο σχεδόν τετραπλασιασμό του εκλογικού της αποτελέσματος, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σαλβίνι επέδειξε μέχρι σήμερα απόλυτη συνέπεια στο πρόγραμμά του ενάντια στην μαζική εισβολή μεταναστών στην Ιταλία, επιμένοντας παράλληλα στην ευρωσκεπτικιστική πολιτική του και τη μαχητική του στάση απέναντι στην κυριαρχία της Γερμανίας. Διαφαίνεται μια σταθερή πορεία σύγκρουσής του με το Βερολίνο, την οποία προετοιμάζει μεθοδικά και χωρίς να βιάζεται.

Η συνέπεια του Σαλβίνι σε αρχές και αξίες καθώς και σε συμφωνίες που έχει κάνει είναι πρωτοφανείς στην πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τήρησε απαρέγκλιτα τη συμφωνία του με τον Μπερλουσκόνι και μόνο όταν ο τελευταίος τον αποδέσμευσε, προχώρησε στο να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με την Κίνηση των Πέντε Αστέρων. Το τελευταίο δείχνει ανέτοιμο να κυβερνήσει, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι, είναι κίνημα διαμαρτυρίας κια όχι κόμμα με συγκροτημένες θέσεις και πρόγραμμα.

Το κίνημα 5S*που δημιούργησε ο Μπέμπε Γκρίλο και στο οποία τώρα ηγείται ο νεαρός Ντι Μάϊο, δείχνει να υποχωρεί απο τις αρχικές του θέσεις ειδικότερα όσον αφορά την δεδηλωμένη άποψη του Γκρίλο για αποχώρηση της Ιταλίας απο την ευρωζώνη. Η ασυνέπεια αυτή, οι παλινοδίες, η στάση υποχωρητικότητας απέναντι στο Βερολίνο που επιδεικνύει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, όπως και αυτό της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, είναι οι βασικές αιτίες της δημοσκοπικής τους υποχώρησης έναντι του συνεπούς Σαλβίνι.

Όλες οι έρευνες συμφωνούν ότι η Λέγκα κερδίζει υποστηρικτές όχι μόνο από την πρώην σύμμαχό του Forza Italia του Μπερλουσκόνι, αλλά από το Κίνημα Πέντε Αστέρων καθώς και από πολυάριθμους πρώην αριστερούς που είχαν απόσχει από τις τελευταίες εκλογές! Πρόκειται για ένα πραγματικό τσουνάμι και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί ή και θα διευρυνθεί, προκαλώντας έναν αληθινό πολιτικό σεισμό όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη. Ο Σαλβίνι προχωρά ακάθεκτος και, προς το παρόν, δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να σταματήσει την ασυγκράτητη πορεία του προς την κορυφή -και όχι μόνο- της εξουσίας.

Αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι, ο Σαλβίνι επιβάλει τις επιλογές του όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η στάση του Πρωθυπουργού Κόντε στη σύνοδο για το μεταναστευτικό πίσω από την οποία βρίσκεται ο Σαλβίνι και η άρνησή του να δέχεται πλέον η Ιταλία πλοία με μετανάστες από την Αφρική. Στην πραγματικότητα ο Σαλβίνι επέβαλε ντε φάκτο την ημερήσια διάταξή του σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ έχει φτάσει να απειλήσει άμεσα την ίδια τη καγκελάριο της Γερμανίας! Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός αλλά η συνέχεια προβλέπεται να είναι ακόμα πιο ηχηρή μια και ο Σαλβίνι διαθέτει όλα τα ατού για να γίνει σύντομα το σημείο αναφοράς των ευρωσκεπικιατών και των φορέων προάσπισης του έθνους κράτους απέναντι στη Νέα Τάξη, στην παγκοσμιοποίηση και την Ευρώπη της Γερμανίας,

Με δεδομένο ότι, Σαλβίνι παραμένει κυρίαρχος στην τρίτη οικονομία της ευρωζώνης, γεγονός πολύ δύσκολα αναστρέψιμο, σε συνδυασμό με την ανοιχτή εχθρότητα του Ντόναλντ Τράμο για την Αγκέλα Μέρκελ και την πολιτική της, οδηγεί στην πρόβλεψη πως θα πρέπει να αναμένονται ανατρεπτικές εξελίξεις που δεν μπορεί παρά επηρεάσουν καταλυτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα.Δεν αποκλείεται δηλ. τελικά η λύτρωση από την ευρωζώνη του 4ου Ράϊχ να έρθει από την Ιταλία.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...