Σκόπια και Ελλάδα συνεργάζονται σε 37 διασυνοριακά έργα

Τα Σκόπια και η Ελλάδα θα υλοποιήσουν 37 κοινά έργα στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg IPA, ύψους 36,2 εκατ. ευρώ


Σκόπια.

Σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Σίριους, στην Στρώμνιτσα, ανακοινώθηκαν τα κονδύλια που θα διατεθούν για την υλοποίηση κοινών έργων με την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας προβλέπει τη διάθεση στα Σκόπια, από το συνολικό ποσό, 14 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση έργων σε σημαντικούς τομείς προς όφελος των πολιτών των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας, κοινή διαχείριση κρίσεων και καταστροφών, βελτίωση των υποδομών, καλύτερες υπηρεσίες υγείας στις παραμεθόριες περιοχές.

Τα κοινά έργα θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δήμων των δύο πλευρών. Η υλοποίησή τους αναφέρεται στους επόμενους 18 μήνες και η ολοκλήρωσή τους το 2020.

(Στοιχεία από kanal5.com.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...