Η δεύτερη οδυνηρή ήττα του Αλέξη Τσίπρα μετά το 2015

Χαλάει το αφήγηµα του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά µε τη λεγόµενη «καθαρή έξοδο» από τα Μνηµόνια και όπως λένε οι γνωρίζοντες, «οι εξελίξεις στην Ιταλία “κλείνουν” τις αγορές», προβλέποντας ότι βρισκόµαστε στην αρχή της κρίσης και πως τα spreads θα αυξηθούν ακόµα περισσότερο, µιας και για τους επόµενους µήνες η Ιταλία θα βρίσκεται σε περιδίνηση.


Ο αέρας της κρίσης εύκολα θα περάσει τα σύνορα, δηµιουργώντας ένα κλίµα αστάθειας, όπως ήδη έχει φανεί από την εκτόξευση των επιτοκίων στα ελληνικά οµόλογα αλλά και τις έντονες διακυµάνσεις στο Xρηµατιστήριο. Η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουνίου, εκεί όπου η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει κάτι χειροπιαστό για το χρέος, πιθανότατα θα εξελιχθεί σε µια νέα δοκιµασία για τη χώρα. 

Καλά διασταυρωµένες πληροφορίες, που συνεκτιµούν την αλλαγή στάσης του κ. Μακρόν, τα νέα δεδοµένα στο Βερολίνο, αλλά και την κρίση στην Ιταλία, αναφέρουν πως στην καλύτερη περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα πάρει µια µικρή επέκταση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου και τίποτα περισσότερο. Επιπροσθέτως, υποστηρίζουν πως θα τεθεί µε νέους όρους η συζήτηση για την πιστοληπτική γραµµή στήριξης, καθώς στην αντίθετη περίπτωση το κόστος δανεισµού µπορεί να φθάσει σε απαγορευτικά ύψη.

Κορυφαίος οικονοµικός παράγοντας δηλώνει στα «Π» πως «τα γεγονότα στην Ιταλία µπορεί να αποτελέσουν ένα τέλειο άλλοθι για να πάρει και πολύ περισσότερο να αιτιολογήσει ο κ. Τσίπρας στην κοινή γνώµη την πιστοληπτική γραµµή στήριξης, η οποία πλέον φαντάζει υποχρεωτική».


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...