Απάντηση στην προπαγάνδα ότι αναγνωρίσαμε μακεδονική γλώσσα το 1977

Έστω και ότι το 1977 αναγνωρίσαμε τη δήθεν μακεδονική γλώσσα σε ένα τεχνικό συνέδριο. Τι ακριβώς μας εμπόδιζε να ακυρώσουμε την απόφαση; Ας δούμε μερικές από τις ανοησίες που έχει κάνει η ελληνική εξωτερική πολτική διαχρονικά, καμία από τις οποίες δεν ισχύει σήμερα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο δικτάτορας Πάγκαλος αναγνώρισε σερβική μειονότητα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη το 1926 ακύρωσε τις συμφωνίες με τη Γιουγκοσλαβία. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε σχολικά και εκκλησιαστικά προνομία στους Ρουμάνους το 1913 διευκολύνοντας την προπαγάνδα της Ρουμάνιας στους Βλάχους. Η προπαγάνδα απέτυχε γιατι οι Βλάχοι σνόμπαραν τα ρουμανικά σχολεία. Αλλωστε ο πατριωτισμός τους είναι γνωστός.

Αν η εξωτερική πολιτική ήταν κάτι στατικό, τότε τα σύνορα της Ελλάδας θα ήταν ακόμα στη γραμμή Αμβρακικού –Παγασητικού. Αφού αυτά έγιναν δεκτά, γιατί να αλλάξουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail