Απέπλευσε το Yuan Wang 6 - Ποια είναι η αποστολή του μυστηριώδους πλοίου

Freepen.gr - Απέπλευσε το πλοίο ελέγχου διαστήματος Yuan Wang 6 για την αποστολή του δορυφόρου Chang'e 4 στη Σελήνη με σκοπό να εξασφαλίσει την επικοινωνία με το σκάφος που θα κατευθυνθεί προς την άλλη πλευρά του φεγγαριού.

Τα πλοία κλάσης Yuanwang (远望, που σημαίνει Long View) χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και την υποστήριξη δορυφόρων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από το Ναυτικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πλοία κλάσης Yuanwang δεν είναι μια ενιαία σειρά πανομοιότυπου σχεδίου, αλλά μια ομάδα διαφορετικών σχεδίων που μοιράζονται ένα όνομα.

Οι λεπτομερείς προδιαγραφές για κάθε πλοίο δεν έχουν γνωστοποιηθεί από το Ναυτικό. Όμως θεωρείται ότι έχουν εκτόπισμα 21.000 τόνων όταν φορτωθούν πλήρως, με πλήρωμα περίπου 470 και μήκος περίπου 190 μέτρα (620 ft). Η πρόωσή τους γίνεται με ένα πετρελαιοκινητήρα Sulzer Ltd., με μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων (37 km / h).

Η ιδέα των πλοίων αυτών προτάθηκε αρχικά από τον πρωθυπουργό Zhou Enlai το 1965 κι εγκρίθηκε προσωπικά από τον Mao Zedong το 1968. Τα δύο πρώτα πλοία της κατηγορίας Yuanwang 1 και Yuanwang 2 χτίστηκαν στο Ναυπηγείο Jiangnan στη Σαγκάη και μπήκαν στο νερό στις 31 Αυγούστου 1977 και 1 Σεπτεμβρίου 1978 αντιστοίχως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail