Voice of Europe: Ποιος Πούτιν; Η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι η πιο άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Freepen.gr - Η τουρκική αυξανόμενη επιρροή και εξουσία στους Τούρκους και τους Μουσουλμάνους στην Ευρώπη είναι η πιο άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια υποστηρίζει σε εκτενή ανάλυσή του το GEFYRA στο voiceofeurope.com.

Η Ε.Ε. κοιτάζει την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ οι Τούρκοι αυξάνουν αργά τα πατήματά τους στην Ευρώπη. Η Ενωση προτιμά να ασχολείται με τον Πούτιν αντί να αντιμετωπίσει τον Ταγίπ Ερντογάν και το ΑΚΡ. Εν τω μεταξύ, το τουρκικό κράτος και ιδιαίτερα το υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων χρησιμοποιεί την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη για να αποκτήσει πολιτική εξουσία στην ήπειρο.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ κράτους και θρησκείας στην Τουρκία σημειώνει η ανάλυση. Η θρησκευτική οργάνωση Diyanet που λειτουργεί κάτω από το τουρκικό υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων έχει περίπου 2000 παραρτήματα στην Ευρώπη. Η ομάδα της GEFYRA έχει εντοπίσει περίπου 1300 από αυτά, κυρίως τεμένη. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική ή θρησκευτική οργάνωση στην Ευρώπη με ηγέτες εκτός αυτής να έχουν ένα τόσο ευρύ δίκτυο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και των οποίων η ιδεολογία είναι ξένη προς τους αυτόχθονες Ευρωπαίους.

Η Diyanet, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, ιδρύθηκε το 1924 για να διατηρήσει τον έλεγχο των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει η ανάλυση, μέχρι το 1980 ο στόχος ήταν η ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρώπη. Αυτό όμως πλέον φαίνεται ότι δεν ισχύει. Ιδιαίτερα μετά την άνοδο του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία.

Η GEFYRA σημειώνει ότι γνωρίζει τα ακριβή κίνητρα και τη στρατηγική του τουρκικού κυβερνώντος ιδρύματος. Ωστόσο, η δράση τους σε συνδυασμό με την κοινή λογική μας δίνει κάποια κατεύθυνση. Υπάρχει συνεχής ένταση μεταξύ της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ευρώπη και των αυτόχθονων Ευρωπαίων. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να έχουν μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τους μουσουλμάνους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εκτιμά ότι η Diyanet (και μέσω αυτής η Άγκυρα) θα γίνει ο μόνος διαμεσολαβητής μεταξύ των ευρωπαϊκών ισλαμικών κοινοτήτων και των δυτικών αρχών.

Εντός 10 έως 20 ετών, οι ευρωπαϊκές πόλεις θα καταληφθούν από μια πλειοψηφία μη δυτικών πολιτών, ενώ η ευρωπαϊκή ύπαιθρος θα έχει λευκό πληθυσμό. Η έλλειψη εθνικής ταυτότητας από τη μία πλευρά στην Ευρώπη και η εμφάνιση του πολιτικού Ισλάμ αφετέρου δίνει στους Τούρκους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξουσία στη γηραιά ήπειρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail