Οπλισμένη περισσότερο κι από αστακό η νέα ρωσική κορβέτα Uragan - Και τι δεν έχει

© Минобороны России / YouTube
Freepen.gr - Η κορβέτα «Uragan» έχει αναπτυχθεί στη λίμνη Ladoga για δοκιμές προτού ενταχθεί στον στόλο της Βαλτικής της Ρωσίας. Το πλοίο θα φέρει πυραύλους Kalibr και Onyx καθώς και σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η κορβέτα «Uragan» έχει ρυμουλκηθεί στη λίμνη Ladoga από το ναυπηγείο Pella στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή. Στη συνέχεια το πλοίο προχώρησε μόνος του σε δοκιμές ναυσιπλοΐας.

Το πλοίο θα υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποστολής του στη λίμνη Ladoga, η οποία θα περιλαμβάνει διεξοδικές δοκιμές των συστημάτων επιβίωσης του, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Το πλοίο καθελκύστηκε τον περασμένο Ιούλιο και οι τελικές εργασίας ολοκληρώθηκαν στο ναυπηγείο Pella στον ποταμό Νέβα. Ειδικοί από το ναυπηγείο θα είναι παρόντες κατά τις δοκιμές.

Το 'Uragan' είναι το παρθενικό πλοίο του νέου έργου κορβετών 22800 κατηγορίας Karakurt. Εκτός των παραπάνω οπλικών συστημάτων οι συγκεκριμένες κορβέτες θα έχουν και αντι-αεροπορικά Pantsir-M.

Τα νέα πλοία θεωρούνται διάδοχοι των κορβέτων της κατηγορίας Buyan, που χαρακτηρίζονται από την υψηλότατη ικανότητα ελιγμών και τα καλύτερα χαρακτηριστικά θαλάσσιας ναυσιπλοΐας. Η νέα σειρά κλάσης Karakurt θα διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και βελτιωμένη αρχιτεκτονική του κύτους και της υπερκατασκευής, σχεδιασμένη να παρέχει χαμηλή ορατότητα ραντάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail