Επιπλέον παραγγελία Su-30SM για το Καζακστάν - Δημιουργία σημαντικής αεροπορικής δύναμης

Image: UAC
Freepen.gr - Η Kazspecexport και η ρωσική κρατική εταιρεία Irkut Corporation υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια νέας παρτίδας Su-30SM στο Καζακστάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης KADEX 2018 στην Αστάνα.

Όπως αναφέρει το defenseworld.net σύγχρονα ρωσικά μαχητικά Su-30SM θα ενταχθούν στον υπάρχοντα στόλο του ιδίου τύπου αεροσκάφους, το οποίο από το 2015 βρίσκεται σε υπηρεσία από την πολεμική αεροπορία του Καζακστάν.

Τα επιπρόσθετα μαχητικά αποτελούν μέρος της επιλογής της αρχικής συμφωνίας για απόκτηση 12 αεροσκαφών τύπου Su-30SM που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2017. Το Καζακστάν έχει οκτώ Su-30SM επί του παρόντος αλλά αναμένεται να παραλάβει 44 αεροσκάφη μέχρι το 2020.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καζακστάν αγόρασαν την πρώτη παρτίδα Su-30SMs το 2015. Η επόμενη παρτίδα σύγχρονων πολυλειτουργικών μαχητικών αεροσκαφών 4 ++ γενιάς παραδόθηκε στο Καζακστάν στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Η ατράκτος του SU-30SM είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και κράματα αλουμινίου με βάση το Su-30MKI που αναπτύχθηκε από κοινού από την Irkut και τη Sukhoi Design Bureau για την Ινδική Αεροπορία.

Σήμερα η Π.Α. του Καζακστάν διαθέτει επίσης αεροσκάφη Su-27, MiG-29, Su-25, MiG-27 και MiG-31.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail