Το Ισραήλ παραλίγο να καταρρίψει ένα ρωσικό Su-24 στη Συρία - Τι συνέβη

Freepen.gr - Η ισραηλινή αεροπορική άμυνα παραλίγο να καταρρίψει ένα ρωσικό Su-24 που πετούσε κοντά στα κατεχόμενα γκολ του Γκολάν, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Moshe Ya’alon στο ΡΙΑ το Σάββατο.

"Στην αρχή της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία, υπήρξε μια περίπτωση που ένας Ρώσος πιλότος διέσχισε σχεδόν τα σύνορά μας στα Όρη του Γκολάν", ανέφερε ο Ya'alon στη ρωσική δημοσίευση.

"Χρησιμοποιήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή για να επικοινωνήσουμε με την αεροπορική βάση Khemeymim στη Συρία και τους είπαμε ότι" το αεροπλάνο σας πρόκειται να εισέλθει στον εναέριο χώρο μας. Να είστε προσεκτικοί! "- δήλωσε ο Moshe Ya’alon.

Ο Ya'alon ήταν ένας από τους ιδρυτές της "απευθείας γραμμής", η οποία από το φθινόπωρο του 2015 επέτρεψε στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών να αποφύγουν τυχαίες συγκρούσεις και άλλα επικίνδυνα περιστατικά κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία.

Ένα χρόνο πριν από αυτό το συμβάν με τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, η ισραηλινή αεροπορική άμυνα κατέρριψε παρόμοιο συριακό αεροσκάφος Su-24 που πετούσε κοντά στα κατεχόμενα υψίπεδα Γκολάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail