Spiegel: οι τουρκικοί S-400 Δούρειος Ιππος της Ρωσίας για να βρουν την αχίλλειο πτέρνα των F-35

Freepen.gr - Για το ΝΑΤΟ, η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία είναι μια πραγματική "πρόκληση", γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η συμμαχία φοβάται ότι με τη βοήθεια του S-400, η ​​Μόσχα θα μπορέσει να βρει τα ισχυρά και αδύνατα σημεία των μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς που προτίθεται να αγοράσει η Άγκυρα από την Ουάσινγκτον.

"Ειρωνικά, το S-400 θεωρείται ενδεχομένως ο πιο επικίνδυνος εχθρός ενός πολυλειτουργικού μαχητικού, το οποίο στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και άλλων χωρών", γράφει ο Spiegel.

Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, οι στρατιωτικοί των χωρών του ΝΑΤΟ είναι επιφυλακτικοί για τις παραδόσεις ρωσικών SAM, αφού, κατά την άποψή τους, μπορούν να γίνουν "τα μάτια στην Μόσχα στην Τουρκία".

Με τη βοήθεια των S-400, η ​​Ρωσία θα μπορέσει να αποκτήσει όλα τα δεδομένα σχετικά με το F-35 και άλλα πολεμικά αεροσκάφη, πιστεύουν οι συντάκτες του άρθρου.

Κατά τη γνώμη τους, οι S-400 θα χτυπήσουν επίσης την τεχνολογία stealth, η οποία μειώνει την ορατότητα του F-35. Όπως γράφει ο Spiegel, οι ρωσικές μονάδες ZRK θα μπορούν να καταγράφουν δεδομένα ραντάρ επί του σκάφους, επίγεια κανάλια επικοινωνίας και ραδιοεπικοινωνίες, με τη βοήθεια των οποίων το S-400 θα «μελετήσει βήμα προς βήμα και θα εντοπίσει τα φερόμενα αόρατα μαχητικά».

"Για το σύστημα οπλισμού F-35, για το οποίο η τεχνολογία stealth και οι δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων είναι κρίσιμες, αυτό θα ήταν καταστροφή", σημειώνει το κείμενο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail