Σάλος στην Τουρκία - Με γερμανικό λογισμικό παρακολουθούσαν τα smartphones της αντιπολίτευσης

Freepen.gr - Η Γερμανία ενέκρινε την πώληση του λογισμικού υποκλοπής στην κυβέρνηση Ερντογάν, το οποίο επέτρεψε την παρακολούθηση του κόμματος της αντιπολίτευσης, λέει ο ηγέτης του CHP, Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερο τα γεγονότα.

Το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των τριών εβδομάδων το 2017 κατά του Ερντογάν, που διοργανώθηκε από τον Κιλιτσντάρογλου.



Σύμφωνα με την Deutche Welle το λογισμικό Finspy λειτουργούσε ως εξής. Σε ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter τοποθέτησαν συνδέσμους σε ιστότοπους, υποσχόμενοι να ενημερώνουν αυτόματα τους συμμετέχοντες στη δράση για την πορεία της διαδήλωσης, εάν κατεβάσουν την εφαρμογή στα Smartphones τους. Πολλά μέλη κατέβασαν την εφαρμογή για να βλέπουν την πορεία της διαδήλωσης. Όμως αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική κυβέρνηση  να έχει πρόσβαση στις επαφές, τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους.

photo: TheDigitalArtist / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail