Η Κίνα παρέλαβε το πρώτο Σύνταγμα των S-400

 © Stanislav Krasilnikov/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει ολοκληρώσει την παράδοση του πρώτου συντάγματος συστημάτων S-400 στην Κίνα. Η Κίνα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες παραλαβής στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή του πρακτορείου TASS.

«Η τελευταία παρτίδα του στρατιωτικού εξοπλισμού για το πρώτο σετ των S-400 έχει παραδοθεί δια θαλάσσης από την Ust Luga, Περιφέρεια Λένινγκραντ, στην Κίνα», δήλωσε η πηγή.

Ένα σύνθετο σύνολο συστημάτων S-400 έστάλη στην Κίνα με τρία πλοία. Ωστόσο τα πλοία έπεσαν σε δυνατή καταιγίδα κατά τον περασμένο Ιανουάριο στο English Channel και στο ένα από αυτά υπέστησαν ζημιές, οπότε έπρεπε να επιστρέψει για να εξεταστούν όλα τα μεταφερόμενα τμήματα.

Στις αρχές Απριλίου ανακοινώθηκε ότι τα πρώτα δύο πλοία που μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού είχαν φθάσει στην Κίνα.

Σύμφωνα με την πηγή, τώρα που το τρίτο πλοίο έφτασε, η Κίνα διαθέτει το πρώτο ολοκληρωμένο σύνταγμα με S-400 που περιλαμβάνει το κέντρο διοίκησης, ραντάρ, εκτοξευτές, πυραύλους αεροπορικής άμυνας, εξοπλισμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα τμήματα. Ρώσοι ειδικοί θα ξεκινήσουν την παράδοση του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κίνα στα τέλη Μαΐου. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail