Ισραήλ: Μην παραδώσετε S-300 στη Συρία αλλά αν το κάνετε, θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό!

© Sputnik / Russian Defence Ministry
Freepen.gr - Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να παραλάβει η Συρία τα ρωσικά συστήματα S-300 και έχει κανάλια συνεργασίας με τη Μόσχα για να προσπαθήσει να αποτρέψει τέτοιες προμήθειες, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik, ο πρώην υπουργός Άμυνας Moshe Yaalon.

"Αν η ρωσική κυβέρνηση μας ρωτήσει σχετικά με την παράδοση των S-300 στη Συρία, θα θέλαμε να μην πέσουν αυτά τα συστήματα στα χέρια των Συρίων και νωρίτερα, όταν τέθηκαν τέτοια ερωτήματα, χρησιμοποιήσαμε τα κατάλληλα κανάλια για να τα συζητήσουμε με τους Ρώσους ηγέτες και τώρα λαμβάνουν μηνύματα από τις αρχές μας σχετικά με την ανεπιθύμητη παροχή τέτοιων προμηθειών».

Ο διάδοχος του Yaalon, Avigdor Lieberman, έχει απειλήσει επανειλημμένα να καταστρέψει τα συστήματα S-300 αν η Δαμασκός τα χρησιμοποιήσει εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών που επιτίθενται τακτικά εναντίον στόχων στη γειτονική χώρα.

Ο ίδιος ο Yaalon πιστεύει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες να παρακάμψουν τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας.

"Ξέρετε ότι ολόκληρο το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Συρίας βασίζεται σε σοβιετικό ή ρωσικό εξοπλισμό - SA-2, SA-5, SA-17, SA-22 [ΝΑΤΟ αναφέροντας ονόματα για συστήματα S-75, S-200, Buk και Pantsir]. Το S-300 είναι ένα ισχυρότερο σύστημα και δε μας αρέσει να το δούμε στη Συρία αλλά, όπως είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ξεπεράσουμε ολόκληρη την υπάρχουσα αεροπορική άμυνα της Συρίας, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το S -300" δήλωσε ο Yaalon.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail