Ο Oettinger αποκάλυψε το πρόσωπο του Δ' Ράιχ: Οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν"

EU Budget Commissioner Oettinger holds a news conference in Brussels © Francois Lenoir / Reuters
Freepen.gr - Εξοργισμένη είναι η ιταλική κοινωνία με το Γερμανό Επίτροπο Guenther Oettinger που είπε ότι «οι αγορές θα τους διδάξουν [τους Ιταλούς] να μην ψηφίσουν για λαϊκιστές»:

"Οι ανησυχίες και οι προσδοκίες μου είναι ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα δείξουν ότι οι αγορές, τα κρατικά ομόλογα και η οικονομία της Ιταλίας θα μπορούσαν να επηρεαστούν τόσο δραστικά ώστε να χρησιμεύσουν ως σήμα στους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν δεξιούς κι αριστερούς λαϊκιστές", δήλωσε ο Oettinger στη DW σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Παρόλο που ο Επίτροπος της ΕΕ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι «δεν ήθελε να δείξει ασέβεια», μάλλον δεν έπεισε πολλούς.

"Σας ευχαριστώ που είπατε στους Ιταλούς την αλήθεια για το σύστημα της ΕΕ", έγραψε ένας Ιταλός, λέγοντας ότι ήταν ευγνώμων στον Επίτροπο για την ειλικρινή παρουσίαση της ατζέντας της ΕΕ και των σχεδίων τη για την Ιταλία. "Κάποιοι από εμάς πήραν 7 χρόνια για να φωτίσουν τα μισά μυαλά που εσύ και ο Mattarella φώτισες σε 5 λεπτά."

Πολλοί στο Twitter  κατηγόρησαν τον Oettinger ότι απείλησε τους Ιταλούς ψηφοφόρους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, είτε πρόκειται για τη Γερμανία είτε για την ΕΕ να υπαγορεύει ποιον πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν.

"Η ιταλική δημοκρατία θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Όπως πάντα στην δημοκρατική μας ιστορία, οι Ιταλοί θα ψηφίσουν ελεύθερα και ανεξάρτητα", ήταν η απάντηση από τον επίσημο λογαριασμό Twitter της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ιταλίας στην ΕΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail