Οι ΗΠΑ θέλουν τη Γερμανία εκτός Nord Stream 2 και απειλούν με κυρώσεις!

Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε ότι η συνέχιση του έργου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 με έδρα τη Ρωσία, με στόχο τη μεταφορά φυσικού αερίου στη βορειοανατολική ακτή της Βαλτικής της Γερμανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις για τα εμπλεκόμενα μέρη αναφέρει το  RT.com.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις στο έργο λόγω της δυνατότητάς του να αυξήσει την «κακή επιρροή» της Ρωσίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Sandra Oudkirk, αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ενεργειακή διπλωματία.

"Θα χαρούμε πολύ να μην πραγματοποιηθεί το έργο", δήλωσε η ανώτερη διπλωμάτης σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι το σχέδιο θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις στα εμπλεκόμενη μέρη.

Η νομοθεσία που επέτρεψε στην αμερικανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά των ρωσικών ενεργειακών έργων εγκρίθηκε ως απάντηση στην υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας καθώς και την ανατροπή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ από το Κρεμλίνο.

"Οποιοδήποτε σχέδιο αγωγών - και υπάρχουν πολλά έργα πολλαπλών αγωγών στον κόσμο που ενδεχομένως καλύπτονται από αυτήν την αρχή κυρώσεων - βρίσκεται σε αυξημένη θέση κινδύνου κυρώσεων", δήλωσε η Oudkirk.

Η αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον έχει επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια που συνδέεται με το έργο, καθώς παρέχει στη Μόσχα την ευκαιρία να εγκαταστήσει εξοπλισμό υποθαλάσσιας επιτήρησης στη Βαλτική Θάλασσα, που θεωρείται ως ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία θα παρακαμφθεί ως σημείο διέλευσης για το φυσικό αέριο της Ρωσίας και, συνεπώς, θα στερηθεί τα τέλη διέλευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι ο αγωγός Nord Stream 2 θα μπορούσε να καταστεί ανέφικτος εάν απειλούσε να αφήσει την Ουκρανία ευάλωτη σε μειωμένα έσοδα διαμετακόμισης αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τη Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών την Παρασκευή, ότι η έναρξη του Nord Stream-2 δε σημαίνει ότι η Ρωσία θα σταματήσει τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο για μια νέα συμφωνία διαμετακόμισης.

*photo: blackholezoo.com/usa-wants-sanctions-against-eu-companies-for-nord-stream-2-gas-pipeline/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail