Γιατί τα MQ-9 Reaper drones των ΗΠΑ απογειώνονται από τη Λάρισα

The U.S. Air Force will base MQ-9 Reaper drones in Greece for the foreseeable future. (Neil Ballecer/Air National Guard)
Freepen.gr - Για πρώτη φορά, τα αμερικανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper επιχειρούν από ένα ελληνικό αεροδρόμιο, κάτι που ωστόσο δε θα είναι σε μόνιμη βάση.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε τη χρήση των MQ-9 Reaper drones από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Απαντώντας σε ερώτημα του defensenews.com, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Eric Pahon, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη βρίσκονται προσωρινά στη Λάρισα καθώς στη συνήθη βάση τους στην Αφρική πραγματοποιούνται επισκευές. Η σχετική είδηση της παρουσίας των MQ-9 Reaper δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα "Το Βήμα".


"Αυτά τα αεροσκάφη είναι άοπλα και χρησιμοποιούνται μόνο για αναγνώριση. Ωστόσο, λόγω ασφαλείας, δε δημοσιεύουμε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες αποστολές", ανέφερε ο Pahon. "Η υποστήριξή του στην αποστολή αυτή και σε άλλες είναι καθοριστική για την επίτευξη των κοινών στόχων μας για την εξωτερική πολιτική στην περιοχή, ειδικά για την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από το νότο".

Τα αεροσκάφη πετούν μόνο μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου "σε δρομολόγια που έχουν εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση και ενώ λειτουργούν στον ελληνικό εναέριο χώρο βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή", δήλωσε ο Auburn Davis, εκπρόσωπος τύπου της USAF Air Forces Africa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail