Βάρεσε διάλυση η Luftwaffe - Μόνο 4 από τα 128 Eurofighters είναι έτοιμα για πραγματικές αποστολές μάχης!

Netloop / pixabay
Freepen.gr - Μόνο τέσσερα από τα 128 αεριωθούμενα αεροσκάφη Eurofighter που λειτουργούν από τη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμα να πετάξουν για πραγματικές αποστολές μάχης εξαιτίας δυσλειτουργίας των συστημάτων αυτοάμυνας και έλλειψης πυραύλων αέρος-αέρος, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel.

Το πρόβλημα αφορά σε μια συσκευή που έχει εγκατασταθεί στις άκρες των πτερύγων κι έχει καταστήσει τα περισσότερα γερμανικά Eurofighters ακατάλληλα για υπηρεσία.

Η συσκευή, γνωστή ως υποσύστημα αμυντικού βοηθήματος (DASS), έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει μια επίθεση πυραύλων και να προειδοποιεί τον πιλότο για την εισερχόμενη απειλή. Χρησιμεύει επίσης ως flare dispenser και έχει προαιρετική προειδοποίηση λέιζερ. Περίπου μισό χρόνο πριν, οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι η συσκευή δεν ψύχεται σωστά, προκαλώντας σημαντική ζημιά στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά, σημειώνει ο Spiegel.

Το DASS λέγεται ότι είναι ένα κρίσιμο σύστημα που εξασφαλίζει την επιβίωση του πιλότου και πρέπει να είναι ενεργό κατά τη διάρκεια όλων των πτήσεων. Ως εκ τούτου, ένας αριθμός των έτοιμων για αποστολή μαχητικών μειώθηκε δραστικά. Εν τω μεταξύ, η αντικατάσταση των ελαττωματικών μερών αποδείχθηκε δύσκολη λόγω ενός συγκεκριμένου ανταλλακτικού, που απαιτείται για τη σταθεροποίηση του συστήματος ψύξης, διότι δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμο καθώς ο κατασκευαστής πωλήθηκε σε άλλη εταιρεία.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό πρόβλημα που έπληξε τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Οι πυραύλοι αέρος-αέρος συμβατοί είναι επίσης σε έλλειψη ενώ λέγεται ότι ο στρατός δεν είναι σε θέση να προμηθευτεί γρήγορα τον απαιτούμενο αριθμό βλημάτων.

Κατά συνέπεια, μόνο τέσσερα αεροσκάφη από ολόκληρο τον στόλο των Eurofighters είναι έτοιμα να πετάξουν σε αποστολές μάχης ανά πάσα στιγμή. Ως εκ τούτου η Γερμανία αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις όπως η πραγματοποίηση αναχαιτίσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail