Πλάκα έχουν οι Κούρδοι και όλοι στη Συρία - Αφού πήραν τη Ράκκα δίχως τουφεκιά, τώρα μιλούν για συνεργασία Ρωσίας-ISIS

hasam - pixabay
Freepen.gr - Ο Polat Can, διοικητής στις SDF δήλωσε στο twitter πως τώρα έχει πλέον επιβεβαιωθεί για όλον τον κόσμο πόσο δυνατός είναι ο συντονισμός ανάμεσα στη Ρωσία και τις τρομοκρατικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και το ISIS. Ο Can στάθηκε επίσης στην πρόσφατη συμφωνία με το ISIS για την εκκένωση της Γιαρμούκ στη Δαμασκό.


Φυσικά ο Can ξεχνά ότι η αμέσως επόμενη επιλογή του ISIS ήταν να γίνει σκόνη στη Γιαρμούκ. Επίσης ξεχνά τη συμφωνία των SDF με το ISIS πέρυσι το καλοκαίρι πριν τη...μάχη της Ράκκα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου διαφυγής των ισλαμιστών προς την Παλμύρα που τερμάτισαν οι Ρώσοι με το τελεσίγραφο πως όποιος πάει να διαφύγει από την πόλη προς την ελεύθερη Συρία θα εξουδετερώνεται.

Ξεχνά ακόμη ο Can ότι οι SDF απέκτησαν τον έλεγχο του Ντέιρ Εζόρ ανατολικά του Ευφράτη μέχρι το νότο όχι μετά από μάχες αλλά επειδή τοπικοί φύλαρχοι με τους άνδρες του αλλάξαν στολή και σημαία.

Πλάκα έχουν τελικά οι Κούρδοι στη Συρία, όπως πλάκα έχουν κι οι Ρώσοι οι οποίοι σε άλλο σημείο βομβαρδίζουν εκείνους που αλλού έδωσαν το πράσινο φως να εισβάλουν μαζί με τον τουρκικό στρατό.

Ίσως πάλι ο Can να βλέπει ότι με την εκκαθάριση των διάφορων σποραδικών μετώπων, πλησιάζει η ώρα για το τι θα γίνει ανατολική του Ευφράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail