Ο νέος ICBM της Ρωσίας θα είναι έτοιμος το 2020 και η κεφαλή το 2019

Test launch of a Sarmat missile. © Russian Defense Ministry
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός αναμένεται να αναπτύξει το διηπειρωτικό πύραυλο (ICBM) Sarmat το 2020 και την πυρηνική κεφαλή Avangard το 2019, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όπως αναφέρει το RT. Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε και τα δύο όπλα ως ουσιώδη για τη μελλοντική πυρηνική αποτροπή.

Η προθεσμία για την ανάπτυξη των δύο όπλων επιβεβαιώθηκε από τον Πούτιν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους και εργολάβους της άμυνας - την πρώτη τέτοια συνάντηση μετά τον ανασχηματισμό του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Sarmat είναι το μελλοντικό Ρωσικό διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα που θα αντικαταστήσει τον πεπερασμένο Voyevoda. Το νέο όπλο λέγεται ότι έχει εκτεταμένη εμβέλεια, η οποία του επιτρέπει να φτάσει στο έδαφος των ΗΠΑ από το νότο, όπου δεν μπορούν να το σταματήσουν με αντι-βαλλιστικούς αναχαιτιστικούς πυραύλους που αναπτύσσονται στην Αλάσκα.

Το Avangard είναι μια πυρηνική κεφαλή, η οποία μπορεί να περάσει από την ατμόσφαιρα σε υπερφυσικές ταχύτητες που καθιστούν πρακτικά αδύνατη την παρακολούθηση με τις σύγχρονες και τις μελλοντικές τεχνολογίες. Ο Sarmat αναμένεται να μεταφέρει Avangard.

Και τα δύο συστήματα όπλων παρουσιάστηκαν από τον Πούτιν τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας. Τότε είχε υποστηρίξει ότι πολλά άλλα όπλα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ρωσία καθιστούν τα αμερικανικά συστήματα ABM ανίκανα να μειώσουν τη ρωσική πυρηνική αποτροπή στο άμεσο μέλλον. Είχε επίσης τονίσει πως αυτό σημαίνει ότι η δεκαετής προσπάθεια της Ουάσινγκτον να άρει την στρατηγική ισορροπία με τη Ρωσία υπέρ της απέτυχε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail