Η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ είχε στην πλώρη στο Αιγαίο το HMS Duncan

Freepen.gr - Το Βασιλικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκπαίδευση της μόνιμης ναυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, της SNMG-2 και τη συμμετοχή του καταδρομικού HMS Duncan.

Σε μια από αυτές διακρίνεται ξεκάθαρα και η ελληνική Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ που συμμετείχε στις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αιγαίο. Από το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν επίσης η ΤΠΚ "ΜΥΚΟΝΙΟΣ" και Κ/Φ "ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ".

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ είναι το τρίτο κατά σειράν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε αυτήν την ονομασία, προς τιμήν πλέον του πρώτου ΑΔΡΙΑΣ και της ηρωικής δράσης του κατά την διάρκεια του Β. Παγκοσμίου Πολέμου.To πλοίο κατασκευάστηκε απο την εταιρεία ROYAL SCHELDE στην Ολλανδία την 31/07/78.Η ολλανδική ονομασία πλοίου ήταν ΗΜΝS CALLENBURGH (F - 808). Η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας και η μετονομασία του σε Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F-459) έγινε στις 30 Μαρτίoυ 1994, στον Ναύσταθμο του Ολλανδικού Ναυτικού στο DENHELDER. To πλοίο αφήχθη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος στις 28/06/94.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail