Η Σουηδία προετοιμάζει τους πολίτες για πόλεμο – Ισλάμ και μετανάστες ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Εν μέσω ανησυχιών για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία, η αρμόδια αρχή της Σουηδίας εξέδωσε φυλλάδιο οδηγιών προς τους πολίτες καλύπτοντας την περίπτωση ενός πολέμου.

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Παρόμοια κίνηση είχε λάβει χώρα πριν από 30 χρόνια, τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, οι απειλές που αναφέρει το φυλλάδιο δεν εστιάζουν μόνο στη Ρωσία αλλά εμμέσως και στο ισλάμ και στη μετανάστευση.

Με τίτλο «If Crisis Or War Comes», το φυλλάδιο πραγματοποιεί αναφορά στην αυξημένη πιθανότητα ενός νέου πολέμου, επικαλούμενο την κλιματική αλλαγή (μετανάστευση), την τρομοκρατία (ισλάμ), τις κυβερνοεπιθέσεις και, γενικότερα, την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης.

Η MSB περιγράφει παραδείγματα δυσμενών σεναρίων που θα μπορούσαν να συμβούν στη Σουηδία, εξηγώντας στους πολίτες πως να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια πιθανή έλλειψη τροφίμων, νερού και επικοινωνίας.

«Σε περίπτωση κοινωνικής έκτακτης ανάγκης, η βοήθεια θα παρέχεται πρώτα σε εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο.

Η πλειοψηφία πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δικές της ανάγκες για κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό, τα τρόφιμα και τη θέρμανση», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το φυλλάδιο αναφέρει, επίσης, ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πιθανές παραπλανητικές πληροφορίες.

Μία αξιοσημείωτη αναφορά είναι η εξής: «όσοι ζουν στη Σουηδία έχουν καθήκον να συνεισφέρουν στην πλήρη άμυνα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε ηλικίας μεταξύ 16 και 70 ετών μπορεί να κληθεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους σε περίπτωση πολέμου ή απειλής πολέμου».

«Όλοι έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια και την ετοιμότητα της χώρας μας.Η Σουηδία είναι ασφαλέστερη από πολλές άλλες χώρες, αλλά υπάρχουν απειλές», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της MSB, Dan Eliasson.

Το φυλλάδιο διατίθεται σε 13 γλώσσες, ενώ έντυπα αντίγραφα θα σταλούν σε 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, μεταξύ 28 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2018.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...