Gatestone Institute: Πλημμυρίζοντας με ψηφοφόρους την Ελλάδα - Ευκολότερο να αποκτήσεις ελληνική ιθαγένεια παρά άδεια αλιείας

LaughingRaven - pixabay
> Κατ 'αρχήν, η ιδέα δε διαφέρει από τον οδηγό των 220 σελίδων του George Soros, που αποσκοπούσε να δημιουργήσει μια μόνιμη πλειοψηφία για το Δημοκρατικό Κόμμα με τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κατά 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους μέχρι το 2018. "

> Ο κυβερνών συνασπισμός της χώρας Syriza φαίνεται να υιοθετεί μια στρατηγική για τη συγκέντρωση ψήφων από τους μετανάστες, επιταχύνοντας τη διαδικασία πολιτογράφησης τους. Θα είναι ευκολότερο να αποκτήσετε ελληνική υπηκοότητα παρά μια άδεια αλιείας.

> Συνολικά 800.000 μετανάστες - σχεδόν το ένα δέκατο του εγγενούς ελληνικού πληθυσμού - σύντομα θα γίνουν Ελληνες πολίτες. Σε μεγέθη Ηνωμένων Πολιτείων, αυτό θα ισοδυναμούσε με 32.000.000 νέους ψηφοφόρους.

Απόδοση: Freepen.gr


Καθώς η Ελλάδα παλεύει με την επιταχυνόμενη οικονομική παρακμή και την αυξανόμενη έλλειψη δημόσιας πίστης στην πολιτική ηγεσία, ο κυβερνών συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υιοθετεί μια στρατηγική για τη συγκέντρωση ψήφων από τους μετανάστες, επιταχύνοντας τη διαδικασία πολιτογράφησης τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θέτει τις βάσεις για να μπορέσουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να γίνουν πολίτες και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Αν και η εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λήγει το Σεπτέμβριο του 2019, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν προσφυγή στις κάλπες μέχρι τα τέλη του 2018.

Μέχρι τώρα, οι υποψήφιοι για ελληνική ιθαγένεια έπρεπε να ελέγχονται από μια επιτροπή. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι αιτούντες θα αποκτήσουν αυτόματα την ιθαγένεια αν απαντήσουν σωστά 20 από τις 30 ερωτήσεις στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει σε μετανάστες ηλικίας άνω των 65 ετών να αποκτήσουν ελληνικά δελτία ταυτότητας, χωρίς να δοκιμαστούν πάνω στις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Με άλλα λόγια, θα είναι ευκολότερο να αποκτηθεί ελληνική υπηκοότητα από μια ελληνική άδεια αλιείας. Ως αποτέλεσμα, συνολικά 800.000 μετανάστες - σχεδόν το ένα δέκατο του εγγενούς ελληνικού πληθυσμού - σύντομα θα γίνουν πολίτες. Σε αντίστοιχα μεγέθη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα ισοδυναμούσε με 32.000.000 νέους ψηφοφόρους.

Σε επίπεδο βασικών αρχών, η ιδέα δε διαφέρει από τον οδηγό των 220 σελίδων του George Soros, που κυκλοφόρησε η DC Leaks, με σκοπό να δημιουργήσει μόνιμη πλειοψηφία για το Δημοκρατικό Κόμμα με τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κατά 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους μέχρι το 2018".

Η ελάφρυνση των απαιτήσεων της ιθαγένειας μπορεί να είναι ένα υπολογισμένο εκλογικό σύνθημα, αλλά είναι επίσης σύμφωνο με μια συνολική ευρωπαϊκή πολυπολιτισμικότητα. Η σημερινή ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για την προέλευση των παρανόμων μεταναστών της χώρας, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική και δε σέβονται τις ιουδαιοχριστιανικές ρίζες και τον πολιτισμό του νεοελληνικού πολιτισμού. Ούτε φαίνεται ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για τον κίνδυνο που συνεπάγεται να επιτρέψει σε πολλούς μετανάστες από τις χώρες με έντονο το στοιχείο της μουσουλμανικής τρομοκρατίας να γίνουν πολίτες, χωρίς να τους ελέγχουν.

Εν τω μεταξύ, καθώς ο πληθυσμός των μεταναστών αυξάνεται, η Ελλάδα υφίσταται ταυτόχρονα μια διαρροή εγκεφάλων. Τα τελευταία 8 χρόνια, για παράδειγμα, 500.000 ειδικευμένοι και μορφωμένοι νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα και επέλεξαν να παραμείνουν στο εξωτερικό παρά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να συμβάλουν στην οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνία εν γένει.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα στην Ελλάδα, θα κερδίσει το κόμμα της αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πιθανό για τον λόγο αυτό ότι ο κατεστημένος συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ να ενίσχυσε τις προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι ο ελιγμός της για να το πράξει με τη βιαστική χορήγηση δικαιωμάτων ψήφου στους μετανάστες θα αποτύχει. Αν όχι, το μέλλον της Ελλάδας και άλλων χωρών όπου υπάρχουν εμφανείς προσπάθειες για υπονόμευση των δημοκρατικών διαδικασιών - όπως στο πολιτικοποιημένο, φαινομενικά ποινικοποιημένο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης και στις προσπάθειες των Δημοκρατικών των ΗΠΑ να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον Πρόεδρο από το να σχηματίσει μια κυβέρνηση - θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα ζοφερό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail