Οι πύραυλοι Fateh 313 προκαλούν ανησυχία - Ποιος προτρέπει το Ισραήλ να μην πανηγυρίζει με το Ιράν

Freepen.gr - Η Τεχεράνη διατηρεί τις αφίξεις νέων πυραύλων στη Συρία απαρατήρητες από το Ισραήλ παρά τις έσχατες εχθροπραξίες στην περιοχή της Κουνέιτρα, του Γκολάν και της Δαμασκού. νΟι περισσότεροι από τους πυραύλους μεταφέρονται σε αεροδρόμια της Συρίας από ιρανικά και συριακά αεροσκάφη.

Οι στρατιωτικές πηγές της συνήθως καλά ενημερωμένης DEBKAfile συμβουλεύουν τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) να επανεξετάσουν τη θέση τους πως το Ιράν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ανακάμψει από την τελευταία επίθεση.

Οι πηγές της σελίδας επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση και οι στρατιωτικοί ηγέτες του Ιράν είναι αποφασισμένοι να απορροφήσουν την επίθεση του Ισραήλ και να συνεχίσουν. Ως εκ τούτου, η IDF εξακολουθεί να έχουν ένα μακρύ δρόμο να διανύσουν προτού βεβαιωθούν πως το Ιράν έχει σταματήσει στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια βάση στη Συρία ως πλατφόρμα για επιθετικότητα. 

Η αποφασιστικότητα της Τεχεράνης να περάσει το σχέδιό της αντισταθμίζεται από την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να το αποτρέψει. Μέχρι τώρα όμως καμία πλευρά δεν είναι πρόθυμη να σπάσει την αντιπαράθεση.

Οι στρατιωτικές πηγές ενημερώνουν ότι στην επίθεση στο Al Kiswa, νότια της Δαμασκού καταστράφηκε μια αποστολή πυραύλων Fateh 313. Η παράδοση αυτού του πυραύλου σημαίνει ότι το Ιράν αναβαθμίζει τα όπλα που αποστέλλονται στη Συρία. Το Fateh 313 είναι βαλλιστικό βλήμα μικρής εμβέλειας, του οποίου η ανάπτυξη από τη βιομηχανία εξοπλισμών του Ιράν, επέκτεινε την εμβέλεια της Fateh 110 στα 500 χιλιόμετρα και βελτίωσε σημαντικά την ακρίβειά του ενώ είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί με ταχύτητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail