Η ελληνική και η εβραϊκή κοινότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μπλοκάρουν την πώληση του F-35 στην Τουρκία

skeeze - pixabay
Freepen.gr - Το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν τις πωλήσεις του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC Αντυ Ζεμενίδης σε συνέντευξή του στον Αθανάσιο Ελλις και την Καθημερινή, οι δύο κοινότητες εργάζονται από κοινού για να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μπορούσε να εμποδίσει την πώληση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία και να ενισχύσει την ασφάλεια της Κύπρου.

Ο Ζεμενίδης αναφέρει ότι η νομοθεσία θα εξαλείψει τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τη μετεξέλιξη της Κύπρου σε χώρα «πρώτης γραμμής» για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Δύσης και θα δυσκολέψει την Τουρκία από το να συνεχίσει να κρατά όμηρο τη διμερή συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου μέσω της αδιαλλαξίας της στο Κυπριακό. Σημειώνει ότι η πίεση για να μη δοθούν μαχητικά F-35 στην Τουρκία θα συνεχιστεί έως ότου η χώρα αυτή αρχίσει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail