Άγκυρα: Έχουμε συμφωνία, είμαστε συνεπείς στις πληρωμές και θα πάρουμε τα F-35

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu της Τουρκίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δε θα εμποδίσει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία παρά τα μερικά μέτρα που συζητήθηκαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

"Δεν έχω καμία ανησυχία. Επειδή πρόκειται για μια ουσιαστική νομική συμφωνία που περιλαμβάνει την από κοινού παραγωγή ορισμένων υλικών. Έχουμε πραγματοποιήσει τις πληρωμές μας τακτικά και αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με την προμήθεια των S-400", ανέφερε  Çavuşoğlu σε ομάδα δημοσιογράφων στις 29 Μαΐου.

Η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και θέλει να ανταποκριθεί στην ανάγκη του για όπλα από τους συμμάχους του, δήλωσε ο Τσαουσόγλου, προτρέποντας παράλληλα τις συμμαχικές χώρες να μη δημιουργήσουν αυθαίρετα εμπόδια στα θέματα αυτά.

"Αν χρειαστώ τέτοια όπλα, ασφαλώς θα καλύψω τις άμεσες ανάγκες μου από κάπου. Αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Σε πολλά ψηφίσματα που προβλέπουν κυρώσεις, το Κογκρέσο αφήνει το τελευταίο λόγο στη διοίκηση» είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail