Ισραήλ: Είμαστε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε το F-35 σε πολεμική αποστολή

FILE PHOTO An Israeli Air Force F-35 fighter jet flies during an aerial demonstration at the Hatzerim Airbase. December 27, 2017 © Amir Cohen / Reuters
Freepen.gr - Το Ισραήλ, το οποίο διεξήγαγε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική Συρία, φέρεται ότι είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί το αμερικανικό F-35 σε πολεμικές αποστολές για να «επιτεθεί» σε στόχους στη Μέση Ανατολή, τους οποίους όμως δε διευκρίνισε.

"Πετάμε με το F-35 σε όλη τη Μέση Ανατολή. Είχε γίνει μέρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας ", δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, Αμικάμ Νορκίν, στη συνδιάσκεψη των ανώτερων αεροπορικών δυνάμεων στην Ερζίλια την Τρίτη.

Ο Νορκίν δήλωσε επίσης ότι «είμαστε οι πρώτοι που επιτέθηκαν με τη χρήση F-35 στη Μέση Ανατολή και ήδη το έχουμε πράξει δύο φορές σε διαφορετικά μέτωπα». Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ δεν έδωσε λεπτομέρειες ως προς τις τοποθεσίες της επίθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail