Τούρκος αρθρογράφος: Στο Κογκρέσο δεν ξέρουν τι κάνουν με τα F-35 - Μας στέλνουν στην αγκαλιά του Πούτιν

Freepen.gr - «Το ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ προσπαθεί να εμποδίσει την παράδοση των πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία είναι ένα άλλο σημάδι ότι οι νομοθέτες στο Καπιτώλιο δεν ξέρουν πραγματικά τι κάνουν. Τροφοδοτήσουν την τουρκική δυσπιστία και την οργή της Ουάσινγκτον ενώ ωθούν την Αγκυρα προς τη Ρωσία, γεγονός που, εκπληκτικά, κάνει τον Πούτιν εξαιρετικά ευτυχισμένο» σημειώνει σε άρθρο του στη dailysabah.com ο Ragip Soylu.

Ο Soylu σχολιάζει ότι οι πιθανές απερίσκεπτα τιμωριακές ενέργειες κατά της Τουρκίας για τη συνεργασία της με τη Ρωσία, διασφαλίζουν ότι οι Ρώσοι είναι η μόνη επιλογή για τις άμεσες στρατιωτικές ανάγκες της Άγκυρας.

«Πώς φτάσαμε ως εδώ;» ανατωτιέται ο Soylu και σημειώνει:

«Είναι πραγματικά πολύ απλό. Από το 2014, Αμερικανοί γερουσιαστές για διάφορους λόγους εμπόδισαν την πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία, κυρίως απλές παραδόσεις. για παράδειγμα, τα κοινά πυρομαχικά άμεσης επίθεσης (JDAM) πάγωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια στων ημαντικών τουρκικών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ.

Σε διάφορες εποχές, η Τουρκία προσπάθησε να αποκτήσει αμερικανικά όπλα. σε πολλές περιπτώσεις, η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε το Κογκρέσο για τις ανεπιτυχείς τουρκικές προσπάθειες».

Επίσης σημειώνει ως ειρωνικό το ότι σύμφωνα με τη Haaretz το Ισραήλ το οποίο δεν είναι μέρος της διαδικασίας συμπαραγωγής του F-35, πως προσπαθεί να μπλοκάρει την παράδοση του αεροσκάφους με πλήρες λογισμικό.

«Ενώ το Ισραήλ είναι πελάτης του προγράμματος F-35, η Τουρκία αποτελεί αναπτυξιακό εταίρο από το 2002. Έως και 10 τουρκικές εταιρείες εμπλέκονται είτε στην ανάπτυξη είτε στην παραγωγή. Οι τουρκικές εταιρείες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή μερικών τμημάτων και τη διατήρηση του κινητήρα F-35. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι λίγο ειρωνικό το γεγονός ότι το Ισραήλ κατέληξε σε αυτά τα αιτήματα. Δεν έχει νόημα» σημειώνει ο Soylu.

Ουσιαστικά το άρθρο αποτελεί μια διαμαρτυρία-έκκληση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail