«Η Τουρκία έχει εναλλακτικές αν υπάρξει πρόβλημα με την παράδοση των F-35»

Freepen.gr - Ο κύριος αξιωματούχος της Τουρκίας στον τομέα των αμυντικών προμηθειών, İsmail Demir δήλωσε ότι ενώ δεν προβλέπει πρόβλημα ως προς την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις για τα αεροσκάφη που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin.

Ο Demir μιλώντας στο CNN Türk, υπογράμμισε ότι παρά την ένταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αγορά αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία, η συμφωνία έγινε πριν από χρόνια, την οποία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να τηρήσουν.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες λάβουν πολιτική απόφαση παρά τη συμφωνία και υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την παράδοσή τους, αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο», δήλωσε ο Demir και συμπλήρωσε: «Και αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε ένα απίστευτο κλονισμό της εμπιστοσύνης σε σχέση με άλλες χώρες».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) αναμένεται να παραλάβουν το πρώτο F-35 σε τελετή στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Ιουνίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail