Πρώτη είδηση στην Τουρκία το πιθανό εμπάργκο εξοπλισμών από τις ΗΠΑ - Έξαλλος ο Τσαβούσογλου για τα F-35: Θα αντιδράσουμε!

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Πρώτο θέμα αποτελεί σήμερα το πρωί στα τουρκικά ΜΜΕ (Milliyet, Hurriyet) η πρόταση γενικού εμπάργκο εξοπλισμών προς την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιπρόσθετα έχει κατατέθει ξεχωριστή πρόταση να παγώσει η πώληση των αεροσκαφών F-35 λόγω της υπόθεσης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε στο CNN Turk ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, πως μπλοκάρισμα της πώλησης των F-35 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό εφόσον έχουν δοθεί χρήματα για αυτό ενώ ο ίδιος θα έχει σειρά επαφών τις επόμενες ημέρες.

Επίσης χαρακτήρισε την πρόταση των γερουσιαστών ως παράλογη, εσφαλμένη και μη αρμόζουσα ανάμεσα σε δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Τέλος δήλωσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμπάργκο εξοπλισμών πως η Τουρκία θα αντιδράσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail