Προάγγελος εξελίξεων για τα F-35 της Τουρκίας; State Department: Ανησυχούμε σοβαρά για την αγορά των S-400

Freepen.gr - Το State Department εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πιθανή απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού αντι-αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε ότι το σύστημα που αγοράζεται από τη Ρωσία δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

"Μπορώ να σας πω ότι είχαμε σοβαρές ανησυχίες για την πιθανή απόκτηση του συστήματος S-400 από την Τουρκία" - επανέλαβε η Heather Nauert.

"Μέσα στο ΝΑΤΟ και με βάση τη συμφωνία του ΝΑΤΟ, του οποίου βεβαίωςη Τουρκία είναι μέλος, υποτίθεται ότι πρέπει να αγοράσει όπλα και άλλο υλικό που είναι διαλειτουργικό με άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ. Δεν το βλέπουμε αυτό [S-400] ως διαλειτουργικό ", ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο Υφυπουργός Wess Mitchell προειδοποίησε ότι η απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας εκθέτει την Τουρκία στις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ και μπορεί να της απαγορευθεί να πάρει αεροσκάφη F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail