Στενές επαφές των F-22 με ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 στα ανοικτά της Αλάσκα

Freepen.gr - Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 των ΗΠΑ παρεμπόδισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη TU-95 στο διεθνή εναέριο χώρο από την ακτή της Αλάσκας την Παρασκευή, ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη TU-95 πετούσαν σε μια λεγόμενη Ζώνη Αναγνώρισης Αερομεταφοράς που βρίσκεται περίπου 200 μίλια από τη δυτική ακτή της Αλάσκας, περίπου στις 10 π.μ. τοπική ώρα (1400 GMT), εανέφερε ο κπρόσωπος της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης, στρατηγός του καναδικού στρατού Andrew Hennessy σε δήλωσή του στο CNN.

Δύο F-22 με βάση την Αλάσκα ταυτοποίησαν οπτικά και αναχαίτισαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μέχρι να εγκαταλείψουν τη ζώνη ταυτοποίησης, τα οποία δεν εισήλθαν ποτέ στον εναέριο χώρο των Η.Π.Α., ανέφερε το CNN.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail