Εμείς τη χαρίζουμε αλλά ο Ιβανόφ θέλει τη "Μακεδονία" ατόφια και όχι erga omnes

Freepen.gr - Η σκοπιανή αδιαλλαξία των βορείων γειτόνων μας ίσως τελικά να γλυτώσει στο τέλος τη Μακεδονία. Παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ και την αινιγματική δήλωση ότι διασφάλισε τη "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα, ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ δήλωσε αντίθετος σε ονομασία erga omnes.

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes» σημειώνει η δήλωση του προεδρικού γραφείου η οποία αναπαράγεται στα ΜΜΕ των Σκοπιών.

Ο Ιβανόφ θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη και θα τον ενημερώσει για τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων με το Νίκο Κοτζιά.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail