Έφθασε ο χρόνος που οι αντισυμβαλλόμενοι της Deutsche Bank θα γίνουν και πάλι νευρικοί

Photo: Bloomberg
Όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο του Zero Hedge, οι αντισυμβαλλόμενοι της Deutsche Bank θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, καθώς η κεφαλαιοποίηση της έπεσε στα 21 δις δολάρια.

Του Son Ofeon

ΠΗΓΗ https://www.zerohedge.com/news/2018-05-24/its-probably-time-deutsche-banks-counterparties-start-getting-nervous-again
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύει το παρακάτω διάγραμμα για να δείξει ποιοί θα πρέπει να ανησυχήσουν.

Ταυτόχρονα ειρωνεύεται την DB, γιατί έχει μικρότερη κεφαλαιοποίηση από το Twitter.



OI ANTIΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Το διάγραμμα σύγκρισης των κεφαλαιποιήσεων των δύο εταιρειών δεν σχολιάζεται, αλλά υπάρχουν στο διάγραμμα δύο κυκλάκια, που δείχνουν ότι η περίσταση αυτή έχει ξανασυμβεί τον Αύγουστο του 2016 σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.



ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤWITTER KAI DEUTSCHE BANK

Tην περίοδο εκείνη η Deutsche Bank βρισκόταν στη δημοσιότητα, γιατί αποκαλύφθηκε ότι ξέπλυνε 10 δις δολάρια για λογαριασμό Ρώσων ολιγαρχών μέσω ένος σχήματος ταυτόχρονης αγοραπωλησίας μετοχών στη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ https://www.newyorker.com/magazine/2016/08/29/deutsche-banks-10-billion-scandal

Στο σκάνδαλο αυτό συμμετείχαν δύο αδέλφια από τη Ρωσία , ο Arkady και ο Boris Rotenberg, που στη συνέχεια ανέλαβαν χωρίς διαγωνισμό το έργο της κατασκευής μίας γέφυρας μήκους 12 μιλίων, που ενώνει την Κριμαία και τη Ρωσία με προυπολογισμό 5,8 δις δολάρια.
Η γέφυρα αυτή εγκαινιάστηκε στις 15 Μαίου φέτος από τον πρόεδρο Πούτιν.
Απομένει να κατασκευαστεί ως το 2019 μία δίδυμη της γέφυρα, που θα περιλαμβάνει σιδηροδρομική τροχιά.

ΠΗΓΗ https://www.telegraph.co.uk/news/2018/05/15/putin-opens-bridge-crimea-russias-first-road-link-annexed-peninsula/

Το 2014 οι Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά και η ΕΕ, επέβαλαν κυρώσεις στα δύο αδέλφια και στις εταιρείες, που κατασκεύασαν τη γέφυρα, αλλά όχι και στη DB.
H παραπάνω ιστορία θα μπορούσε να εξηγήσει τις σπασμωδικές κινήσεις της DB το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της ξαφνικής απομάκρυνσης του CEO της DB John Cryan στις 8 Απριλίου φέτος.

Ο John Cryan είχε αναλάβει καθήκοντα με το ξέσπασμα του παραπάνω σκανδάλου και χειριζόταν το θέμα ως πρόσφατα.
Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση για το θέμα.
Aπό τις επίσημες και δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της DB με ημερομηνία 31.12.2017, μαθαίνουμε ότι η Deutsche Bank έχει έκθεση συνολικά σε παράγωγα ονομαστικής αξίας 42,89 τρις ευρώ.

Από αυτά ,παράγωγα ονομαστικής αξίας 23,46 τρις ευρώ πρέπει να διακανονισθούν εντός ενός έτους και 12,60 τρις ευρώ εντός πενταετίας.
Η πιστωτική αγοραία αξία τους είναι μόλις 488,66 δις ευρώ και η χρεωστική αγοραία αξία τους είναι 468,45 δις ευρώ.

Η αποτίμηση τους στις 31.12.2017 ήταν η διαφορά των δύο ποσών, δηλαδή 20,21 δις ευρώ.
Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της DB είναι μόλις 18 δις ευρώ (21 δις δολάρια=18 δις ευρώ)
Η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας είναι σήμερα μικρότερη από την αξία των επενδύσεων της σε παράγωγα κατά 11% και ακόμα δεν έχει περάσει ούτε το μισό έτος!

Λογικά , η DB θα πρέπει να μειώσει την χρεωστική αγοραία αξία των παραγώγων της ή να ζητήσει από τους αντισυμβαλλόμενους της αύξηση των ενεχύρων τους.

Αλλά καθώς η ίδια είναι εκτεθειμένη σε περίπου ισόδύναμες ονομαστικές αξίες χρεωστικών και πιστωτικών παραγώγων, δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο χωρίς να συσσωρεύσει ζημιές, οδηγώντας ταυτόχρονα το σύνολο της αγοράς παγκοσμίως σε κατάρρευση.


H ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΣΕ ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΗΝ 31.12.2017


ΠΗΓΗ https://annualreport.deutsche-bank.com/2017/ar/risk-report/risk-and-capital-performance/credit-risk-exposure/credit-exposure-from-derivatives.html
Επιπρόσθετα ,, σημειώστε ότι η DB είχε αποτύχει στα στρες τεστ της Fed to 2015 και το 2016, αλλά πέρασε το τεστ το 2017.

Η αγορά επομένως δεν είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη για τους κινδύνους μίας παρόμοιας εξέλιξης, λόγω απειρίας και ανικανότητας του προέδρου Τραμπ.

ΠΗΓΗ https://nypost.com/2017/06/28/all-banks-pass-stress-test-for-first-time-since-financial-crisis/

Τι αναμένεται να συμβεί στη Deutsche Bank το 2018, αν προκύψει ξαφνική πτώση των χρηματιστηρίων λόγω απότομης ανόδου των επιτοκίων παγκοσμίως?

Πολύ απλά, θα χρειαστεί επείγουσα διάσωση από την Γερμανική κυβέρνηση.
Αν βέβαια δεν θέλουν οι αρμόδιοι της ΕΚΤ την ταυτόχρονη κατάρρευση του ευρώ .
Στη περίπτωση αυτή θα αναγκαστούμε να δούμε και επιβολή μέτρων capital controls στη Γερμανία.
Αν έχετε καταθέσεις στη Γερμανία καλό θα ήταν να τις αποσύρετε άμεσα πριν ξεσπάσει το κακό...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail