Αυτό κι αν τρομάζει το Κίεβο - Οι Ρωσόφωνοι παρουσίασαν νέο εκτοξευτή ρουκετών με το όνομα Cheburashka

Freepen.gr - Οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές που ελέγχουν την ανατολική ουκρανική πόλη Ντόνετσκ παρουσίασαν τα νεώτερα πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων που ονομάζονται Cheburashka.

Το Cheburashka (είναι ένας χαρακτήρας στη παιδική λογοτεχνία) είναι ένα σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων  217 χιλιοστών (MLRS) που αναπτύχθηκε από από τους Ρωσόφωνους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρωσόφωνοι ελέγχουν τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας από την άνοιξη του 2014 έχοντας ιδρύσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λούχανσκ. Μετά από 4 χρόνια, όχι μόνο εδραιώνονται αλλά αρχίζουν να αναπτύσσουν οπλικά συστήματα έχοντας πιθανότατα άνωθεν βοήθεια.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το νέο Chersrahka MLRS έχει εξοπλιστεί με δύο μονάδες εκτοξευτήρων ικανών να εκτοξεύσουν 32 πυραύλους.

Ο κύριος ρόλος του συστήματος Cheburashka είναι να υποστηρίξει τα στρατεύματα των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση επιθέσεων με πυροβολικό από τους Οικρανούς και να καταστρέψουν εστίες αντίστασης του εχθρού στο άμεσο πεδίο της μάχης.

Οι εκτοξευτές τοποθετούνται σε μια κινητή πλατφόρμα και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος του πλαισίου φορτηγών KrAZ-260.

Το MLRS μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους απευθείας από την καμπίνα ή απομακρυσμένα από το εξωτερικό του θαλάμου φορτηγών με ένα καλώδιο. Τα ΜΜΕ των Ρωσόφωνων σημειώνουν ότι ο τυπικός πυραύλος έχει μέγιστη εμβέλεια 9600 μ. (Ελάχιστη - 1500 μ.).

Το Cheburashka μπορεί να τρέξει με μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ. και να καλύψει μια απόσταση 600 χλμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail