Chaborz M-3, το νέο ρωσικό buggy πολλαπλών χρήσεων - Έχει τροχούς, πέδιλα, πολυβόλο, εκτοξευτή και τρέχει με 130χλμ!


Freepen.gr - Το Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας (SFU), το οποίο εδρεύει στο Gudermes της Τσετσενίας, ανακοίνωσε ότι το νέο buggy M-3 Chaborz M-3 στην αρκτική έκδοση πραγματοποίησε δοκιμές στο αρχιπέλαγος του Land Franz Josef μεταξύ του Αρκτικού Ωκεανού και της θάλασσας του Μπάρεντς.

Όπως αναφέρει το defence-blog.com η τελευταία έκδοση του Chaborz M-3 πολλαπλών χρήσεων buggy έχει ένα ζευγάρι πέδιλα σκι αντί των μπροστινών τροχών. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το όχημα έχει χαμηλό κέντρο βάρους και είναι πολύ σταθερό.

Οι δοκιμές στο αρχιπέλαγος του Franz Josef πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Διεξήχθησαν από κοινού με ειδικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας. Οι συμμετέχοντες προσγειώθηκαν σε ένα χιονισμένο Αρκτικό Αρχιπέλαγος, εργαζόμενοι σε ένα σενάριο για να αναζήτησης και καταστροφής μιας ομάδας ληστών ως μέρος των τακτικών ασκήσεων.

Η βασική έκδοση του Chaborz M-3 είναι ένα ελαφρύ όχημα off-road 4 × 2 σχεδιασμένο για λειτουργία από μονάδες ειδικών δυνάμεων σε συνθήκες εκτός δρόμου.

Το όχημα διαθέτει έναν κινητήρα 98 ίππων 1,6 λίτρων, συνδυασμένο με μηχανική μετάδοση με συγχρονιστή και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 130 χλμ/ ώρα.

Μπορεί να μεταφέρει 3 άτομα, στο οπίσθιο τμήμα υπάρχει ένα κορμός για αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 30 mm ή για ένα πολυβόλο 7.62 mm.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail