Γερμανός οικονομολόγος: Η χρεοκοπία της Τουρκίας ξεκίνησε - Δε θα αργήσουν τα capital controls

φωτο Ανατολή
Freepen.gr - Ο μακρο-οικονομολόγος και ιστορικός οικονομίας Russel Napier, γνωστός στη Γερμανία για τις προβλέψεις του, εκτιμά μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung πως η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Napier εκτιμά πως δεν είναι μακριά η στιγμή κατά την οποία η Αγκυρα θα προχωρήσει στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και χαμηλών επιτοκίων το οποίο χαρακτήριζει ως μια de facto χρεοκοπία.

Στην πράξη αξίζει να υπενθυμιστεί πως από το πραξικόπημα και μετά αρκετοί Τούρκοι έχουν αρχίσει να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα η τουρκική λίρα καταρρέει:



Η οικονομική κρίση είναι πιθανότατα η αιτία των πρόωρων εκλογών. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν τελικά αυτό θα ωφελήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ή αν θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail