Πλώρη για έξι νέα πυρηνικά υποβρύχια Borei βάζει η Ρωσία

© Lev Fedoseyev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία σχεδιάζει να ναυπηγήσει έξι ακόμη πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borei μετά το 2023 στα πλαίσια του Project 955Α.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο σχεδιασμός του νέου συστήματος πρόωσης και του εξοπλισμού αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018. Η ναυπήγηση των υποβρυχίων είχε συμπεριληφθεί στο προσχέδιου του προγράμματος εξοπλισμών με αρχικό σκοπό την κατασκευή τεσσάρων σκαφών σύμφωνα με το Project 955B.

Ωστόσο μετά την ανάλυση του κόστους και της αποδοτικότητας, το Project 955B δε συμπεριελήφθη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2018-2027 και αντικαταστάθηκε από το Project 955Α.

"Η κατασκευή της νέας σειράς υποβρυχίων Project 955A θα ξεκινήσει στο Ναυπηγείο Sevmash μετά το 2023", ανέφερε η πηγή του πρακτορείου που δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.

Τα νέα υποβρύχια θα ενταχθούν στο βόρειο στόλο καθώς επίσης στον στόλο του Ειρηνικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail