Καταστροφή για τις επιχειρήσεις η απόφαση του Τραμπ για το Ιράν - Δείτε πόσα δις θα στοιχίσει μόνο στην Boeing

Freepen.gr - Αμέσως μετά την εντολή του Προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών για την Airbus και την Boeing για την πώληση επιβατικών αεροπλάνων και ανταλλακτικών στο Ιράν αναφέρει το antiwar.com.

Οι άδειες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Treasury, θα λήξουν σε 90 ημέρες, γεγονός που θα επιτρέψει στις εταιρείες να προχωρήσουν σε μερικές πωλήσεις των τελευταίων ετών. Η IranAir σκόπευε να αγοράσει ένα ολόκληρο νέο στόλο αεροσκαφών για να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα γηρασμένο και σε πολλές περιπτώσεις μη ασφαλή στόλο που χρονολογείται πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979.

Το σχέδιο ήταν για την IranAir να αγοράσει 100 αεροπλάνα από την Airbus, 80 από την Boeing και 20 από την ATR. Ο Mnuchin λέει ότι οι ανακλήσεις των αδειών θα γίνουν κατά περίπτωση. Ωστόσο, η απώλεια των πωλήσεων θα είναι οικονομικά καταστροφική για τις εταιρείες.

Η Boeing αναμενόταν να κάνει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τις συμφωνίες ενώ θα υποστήριζε περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πιθανό να μην είναι ούτε αυτές ικανοποιημένες με την κίνηση των ΗΠΑ καθώς εταιρείες κινδυνεύουν να χάσουν πολλά δις σε συμφωνίες με το Ιράν και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αναζητηθούν πλάγιες λύσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail