Τα πτερύγια για τα νέα Boeing 737 θα κατασκευάζονται στην Τουρκία

Freepen.gr - Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός Boeing και η Turkish Aerospace Industries (TAI) υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή πτερυγίων (airplane elevators) για τα αεροσκάφη 737 MAX την Τρίτη στο Kahramankazan, περιοχή της πρωτεύουσας της Άγκυρας.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής, ο πρόεδρος της Boeing International, Marc Allen, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να προωθήσει τη στρατηγική της εταιρική σχέση με την Τουρκία και να την προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή ο Άλεν πρόσθεσε ότι στοχεύουν επίσης να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της τουρκικής αεροπορικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας με την Εθνική Αεροπορική Πρωτοβουλία της Boeing Turkey, ενώ παράλληλα επεκτείνουν το αποτύπωμα της Boeing στην Τουρκία.

Ο Temel Kotil, επικεφαλής της TAI, δήλωσε ότι η συμφωνία θα επιταχύνει τις στενότερες συνεργασίες με την Boeing.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, υποδιευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, δήλωσε ότι εξετάζει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων εφοδιασμού, μηχανικής και σχεδίασης, τεχνολογικής παραγωγής στην Τουρκία, ενώ παράλληλα αποτελεί βασικό προμηθευτή της Boeing.

"Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα συνεργασία", δήλωσε ο Demir.

Η TAI προμηθεύει εξαρτήματα πτερυγίων για διάφορα αεροσκάφη της Boeing από το 2013.

* photo: mehmetkali  / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail