Στο στόχαστρο της Αγκυρας ο Αρμένιος βουλευτής Γκάρο Παϊλάν που μιλά για διαρκή γενοκτονία - Ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες

Freepen.gr - Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον του αντιπροέδρου του φιλοκουρδικού λαϊκού δημοκρατικού κόμματος (HDP), βουλευτή αρμενικής καταγωγής Garo Paylan, για φερόμενη παραβίαση του άρθρου 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα (TCK).

Το άρθρο 301 ποινικοποιεί την περιφρόνηση του τουρκικού έθνους, του τουρκικού κράτους, του τουρκικού κοινοβουλίου, της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και των νομικών θεσμών του κράτους.

Σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων T24, η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη συνέντευξη του Paylan στο Horizon Weekly, μια αρμενική καναδική έκδοση, στην οποία αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 ως γενοκτονία υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενοκτονία στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail