Μετά τον Α/ΓΕΕΘΑ και ο Κουβέλης αντιμετωπίζει τους Τούρκους με...αποφασιστική ψυχραιμία!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε δήλωση του στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναφέρει τα εξής:

«Το όλο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι διακυμάνσεις που τις χαρακτηρίζουν, συνδέεται τόσο με τις εξελίξεις στον ευρύτερο περίγυρο των δύο χωρών, όσο και με τις ίδιες τις εσωτερικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα. Γεγονός είναι ότι η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο μεγάλο διάστημα, ακολούθησε μια κλιμάκωση, σε λεκτικό επίπεδο αλλά και σε πράξεις οι οποίες κινούνταν οριακά, με εμφανή τον κίνδυνο να ξεπεράσουν τις «κόκκινες» γραμμές. 

Η κλιμάκωση αυτή αφορά στην αμφισβήτηση εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας των Διεθνών Συνθηκών και των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ συνοδεύεται και από συγκεκριμένες πράξεις είτε αμφισβήτησης είτε παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στη βάση της ρητορικής των αξιώσεων της Τουρκίας. Η αποτρεπτική ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού τους, αποτελούν εγγύηση όχι μόνο για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή μας. 

Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Αποτελεί το σταθερό ζητούμενο από την ελληνική πλευρά και πρέπει να γίνει κατανοητό και από την τουρκική πλευρά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail