Η Ρωσία περικόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ευρώπη και επιταχύνει το εμπόριο με την Κίνα

© Svetlana Majorova / Sputnik
Freepen.gr - Η Κίνα έχει ενισχύσει σημαντικά τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, ενώ η τελευταία έχει πωλήσει λιγότερο αργό στην Ευρώπη. Ένας αναλυτής δήλωσε στo RT ότι το Πεκίνο έχει γίνει πιο προτιμητέος εταίρος στο εμπόριο πετρελαίου για τη Μόσχα.

Η πηγή του RT που είναι στέλεχος στο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου της Transneft δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου η χώρα αντλεί περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα, ενώ οι εξαγωγές προς την Ευρώπη έχουν βυθιστεί. Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Ρωσία θα έχει αποστείλει κατά 19% λιγότερα πετρέλαια στα λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 ενώ είχε πουλήσει 43% περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα μέχρι το Μάρτιο.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος πωλητής πετρελαίου τόσο στην Ευρώπη όσο και την Κίνα. Ένας αναλυτής, οAnton  από την Binbank δήλωσε στο RT ότι η ναυσιπλοΐα στην Ασία μπορεί να θεωρηθεί ως αμυντικός μηχανισμός απέναντι στις δυτικές κυρώσεις: "Δεδομένων των σημερινών γεωπολιτικών συνθηκών, η στροφή προς την Κίνα από την Ευρώπη αποτελεί προστατευτικό μέτρο. Αυτή η μετατόπιση του εμπορίου πετρελαίου επιτρέπει στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε κάποιο βαθμό, να εξασφαλίσει τη βιομηχανία πετρελαίου από τις κυρώσεις της Δύσης».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail