Η Ρωσία περικόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ευρώπη και επιταχύνει το εμπόριο με την Κίνα

© Svetlana Majorova / Sputnik
Freepen.gr - Η Κίνα έχει ενισχύσει σημαντικά τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, ενώ η τελευταία έχει πωλήσει λιγότερο αργό στην Ευρώπη. Ένας αναλυτής δήλωσε στo RT ότι το Πεκίνο έχει γίνει πιο προτιμητέος εταίρος στο εμπόριο πετρελαίου για τη Μόσχα.

Η πηγή του RT που είναι στέλεχος στο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου της Transneft δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου η χώρα αντλεί περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα, ενώ οι εξαγωγές προς την Ευρώπη έχουν βυθιστεί. Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Ρωσία θα έχει αποστείλει κατά 19% λιγότερα πετρέλαια στα λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 ενώ είχε πουλήσει 43% περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα μέχρι το Μάρτιο.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος πωλητής πετρελαίου τόσο στην Ευρώπη όσο και την Κίνα. Ένας αναλυτής, οAnton  από την Binbank δήλωσε στο RT ότι η ναυσιπλοΐα στην Ασία μπορεί να θεωρηθεί ως αμυντικός μηχανισμός απέναντι στις δυτικές κυρώσεις: "Δεδομένων των σημερινών γεωπολιτικών συνθηκών, η στροφή προς την Κίνα από την Ευρώπη αποτελεί προστατευτικό μέτρο. Αυτή η μετατόπιση του εμπορίου πετρελαίου επιτρέπει στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε κάποιο βαθμό, να εξασφαλίσει τη βιομηχανία πετρελαίου από τις κυρώσεις της Δύσης».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...